Universal Nutrition glutamine (300g)

2.640,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Universal Nutrition glutamine (300g)

- Ubrzava oporavak nakon intenzivnih treninga
- prirodni podsticaj anabolizma (izgradnja mišićne mase)
- snažniji imunitet

L-glutamin je najvažnija amino kiselina za stimulaciju sinteze proteina u mišićima. Zašto je to tako, a uzimajući u obzir i to da nije esencijalna amino kiselina već da je naš organizam sam proizvodi? Radi se o amino kiselini koja je najrasprostranjenija amino kiselina u ljudskom telu, a skladišti se pretežno u skeletnim mišićima. Prinormalnim uslovima naše telo sintetiše dovoljne količine L-glutamina zadovoljavanje fizioloških potreba. Međutim, kada je telo izloženo takvim metabolički stresnim situacijama kao što su npr. trauma, sepsa, opekotine... L-glutamin postaje esencijalna amino kiselina, naše telo ne može proizvesti potrebne količine i veoma je važno da se obezbedi odgovarajući unos putem suplementacije, kako bi se zadovoljili fiziološki zahtevi u novonastaloj situaciji. Trening kome izlažemo svoje telo je takođe stresna situacija i ako ne vodimo računa o svojim potrebama, iako možemo postati deficitarni sa ovim nutritijentom. Vratimo se na momenat na osnove sinteze proteina i sprečavanja katabolizma. Ukoliko nedostaje samo jedna amino kiselina, ne može se stvoriti kompletan protein, a da nedostaje amino kiselina koja čini najveći deo proteina, jasno je da je nedopustivo dovesti telo u takvo stanje. Osim gradivne uloge, L-glutamin učestvuje u brojnim reakcijama u telu, u stvaranju energije, D-glukoze i glikogena. Pakovanje od 300 g će vam obezbediti 60 porcija ove, od krucijalnog značaja, amino kiseline.

Namena proizvoda: dodatak ishrani sa aminokiselinom L-glutaminom.

Nutritivna vrednost

100 g

5 g

Energija

1672 kJ (400 kcal)

84 kJ (20 kcal)

Proteini

100 g

5g

Ugljeni hidrati

0 g

0 g

Masti

0 g

0 g

Sastav proizvoda:

Sastojak

g/100 g

g/5 g

%PDU*

L-glutamin

100

5

**

*=preporučeni dnevni unos(PDU) **=PDU nije ustanovljen

Sastojci: L-glutamin.

Način upotrebe: Pomešati 1 punu kafenu kašiku (5 g) praška sa 225-340 g omiljenog napitka. Za postizanje najboljih rezultata, proizvod pomešati sa omiljenim proteinskim šejkom ili zamenom za obrok u prahu.

Upozorenja: Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Pre početka bilo kakvog programa primene, posavetujte se sa zdravstvenim radnikom. Osobama sa oboljenjima srca, jetre ili bubrega savetuje se oprez pri primeni preparata. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu, zdrav i izbalansiran način života. Čuvati van domašaja dece.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u GMP pogonu u kome se prerađuju mleko, soja, jaja, kikiriki, jezgrasto voće, riba, ljuskari i pšenica.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu u dobro zatvorenom pakovanju, zaštićeno od jake svetlosti i toplote.

Proizvođač: Universal Nutrition

Zemlja uvoza: SAD

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog