ETERIČNO ULJE YLANG YLANG (cananga odorata), 10ml

1.530,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

ETERIČNO ULJE YLANG YLANG (cananga odorata), 10ml


ULJA POSEDUJU SERTIFIKATE O KVALITETU KOJE DOBIJATE NA E-MAIL, NAKON NARUČIVANJA!!!


Eterično ulje indonežanskog kenanga drveta (ylang ylang, cananga odorata, drvo-parfem) koristi se u aroma-terapiji.

Potiče iz Indonezije, gde se njegovo cveće posipa po krevetu mladih bračnih parova, te Filipina, gde se koristi za ogrlice od cveća tokom religijoznih obreda.

Kao snažan afrodizijak, cvet istovremeno podstiče aktivnost i daje tonificirajuće učinak (intelektualnu i seksualno).
Senzualan miris ylang-ylang-a oslobađa psihičke napetosti, te daje podsticaj i volju za aktivnošću.

Ulje ylang-ylang-a pored svega navedenog je regenerator kože i regulator sebuma. Može se koristiti i kao izvrstan tonik za kosu, koji možete dodati u Vaš šampon ili pakovanja za kosu. Kao takav, daje parfemima neponovljiv, senzualan i egzotičan miris. Eterično ulje ilon-ilon se tradicionalno koristi za proizvodnju ulja za negu kože. Uravnotežuje lučenje sebuma i deluje antiseptički, smirujući crvenilo i upale na koži. Takođe regeneriše kožu i smanjuje bore.

Ylang ylang je idealno ulje za masažu lica pod stresom. Ukoliko odlazite na masaže, zatražite masažu sa nekim od esterima bogatim frakcijama ylang ylang-a (ektra superior, ektra ili I). U masaži se ylang ylang obično upotrebljava u relativno malim dozama, pogotovo ako koristimo skuplje i mirisno intenzivnije ektra i ektra superior frakcije. Već će 09:55 kapi u 40 ml baznog ulja badema dati smesu vrlo prijatnog i intenzivnog mirisa.

Ylang ylang je i izvrsno kozmetičko eterično ulje. Frakcije ektra superior, ektra i I koriste se u skupim luksuznim kremama koje se, na žalost, ne mogu naći na tržištu, osim ukoliko ih ne pripremate sami ili Vam ih pripremi neko ko poznaje izradu prirodne aromakozmetike. Frakcije II i III takođe su prijatne u kremama, ali najviše se koriste za pakovanja i ulja za kosu s kokosovim uljem ili Macerata kantariona.