KAMILICA BILJNO ULJE (oleum chamomillae), 100ml

550,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

KAMILICA BILJNO ULJE (oleum chamomillae), 100ml


ULJA POSEDUJU SERTIFIKATE O KVALITETU KOJE DOBIJATE NA E-MAIL, NAKON NARUČIVANJA!!!


Ulje od kаmilice odlično deluje kod reume,  bolovа u zglobovimа i temperature.

Zbog umirujućeg delovanja preporučuje se i kod bronhitisа i аstme. Ovim uljem mogu se tretirаti promene nа koži poput upаlа i аlergijа. Pomaže i kod bubuljicа i akni.

Kamilicu s pravom nazivaju kraljicom lekovitih biljaka. Iskoristite njeno lekovito delovanje i pružite sebi prirodnu negu!

 

Osobine i delovanje:

 

Kamilica sadrži čitav niz korisnih hemijskih jedinjenja od kojih su naj-značajniji: hamazulen, bisabolol, poliacetilen, flavonoidi, seskviterpenlaktoni, kumarini, polisaharidi, fitosterini itd.

Zbog toga se ekstrakt kamilice koristi u širokom dijapazonu različitih poremećaja u organizmu. Cvet kamilice je spazmolitik, karminativ, blagi sedativ, antiseptik, antikataraktik i stomahik. Na mnogobrojnim farmakološkim modelima dokazano je izuzetno antiflogističko, ulkusprotektivno, baktericidno i fungicidno delovanje. Vrlo često se dodaje preparatima koji služe za negu osetljive, problematične i inflamirane kože, a posebno kod dece.

Ipak, glavno lekovito dejstvo aktivnih materija iz ekstrakta kamilice se ispoljava kod želudačno-crevnih bolesti (gastritisa, enteritisa, kolitisa, nadimanja, grčeva itd.), zatim kod neurodepresija i proliva na nervnoj bazi.

Spolja se koristi kod upala sluzokože i kože različite etiologije, za inhalaciju, lekovite kupke, grgoljenje u ustima itd. (Dr. Vlastimir Stamenković “Neškodljive lekovite biljke”, str. 70).

 

Primena:

SPOLJA - više puta dnevno mazati obolela ili oštećena mesta na koži. Ne stavljati ulje na sveže opekotine višeg stepena i otvorene rane.

UNUTRA - 3 puta dnevno po 20 kapi pre jela.

Način čuvanja:

Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi.

Napomena:

Pre svake upotrebe ulje dobro promućkati.