Medisana električna podloga za bračni krevet (HU 660)

18.800,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

Medisana električna podloga za bračni krevet (HU 660)

 

Jedan u nizu vrhunskih aparata čuvene kompanije MEDISANA (Nemačka). Kompanija MEDISANA je više od 20 godina svetski lider u proizvodnji medicinskih aparata za kućnu upotrebu (aparati za porodično zdravlje). Vrhunski kvalitet MEDISANA proizvoda obezbeđen je visokim proizvođačkim standardima i sveobuhvatnom kontrolom kvaliteta. MEDISANA proizvodi su klinički testirani, ispitani po međunarodnim standardima, i poseduju CE 0473 sertifikat, odobren od strane MPG (Medical Products Law). Visoka pouzdanost MEDISANA proizvoda je iskazana i u garantnom roku od čak 3 godine - što predstavlja znatno više od ostalih svetskih proizvođača.


 

Električni pokrivač/podloga HU-660 se koristi kao podloga za spavanje ili kao pokrivač. Korišćenjem električnog pokrivača stimuliše se cirkulacija u delovima tela gde su mišići napeti. Pomoću ovog električnog pokrivača/podloge moći ćete da zagrejete krevet, što će Vam omogućiti da se opustite i brzo zaspite.

Prenosiv, jednostavan za rukovanje i pogodan za kućnu primenu.

 

 

Oblast primene:


- Bolovi u vratu

- Bolovi u leđima

- Išijas

- Lumbago

- Reuma

- Menstrualni bolovi

 

Funkcije:


- Automatsko isključivanje nakon 120 minuta

- 4-stepeno podešavanje temperature

- 2 zone grejanja (2 x 100 W)

 

KOMPLET sadrži:


- Električni pokrivač/podlogu HU-660

 

Tehničke karakteristike:


- Napon napajanja: 220 V

- Izlazna toplina: 2 x 100 W

- Nameštanje temperature u 4 stepena

- Automatsko isključivanje: za približno 120 minuta

- Dimenzije: 140 x 150 cm

- Težina: oko 2,0 kg

- Dužina kabla: 2,6 m

- Sertifikat: CE 0473

 

Delovi upravljača:

  1. LED svetlo
  2. Upravljač sa kliznim prekidačem
  3. Kontrolna jedinica: Prednja strana
  4. Kontrolna jedinica: Zadnja strana

 

Sigurnosna uputstva


 - Pažljivo proverite električnu podlogu pre svake upotrebe da vidite da li ima oštećenja.

- Ukoliko primetite oštećenja na podlozi, prekidaču ili kablu, prestanite sa upotrebom.

- Pre nego što uključite električnu podlogu u struju proverite da li su voltaža mreže i dozvoljena voltaža za korišćenje proizvoda iste.

- Električnu podlogu nemojte savijati, gužvati, zamotavati u navlaku ili zavlačiti ispod dušeka  za vreme upotrebe.

- Nikada nemojte stavljati zihernadle, igle ili bilo koje oštre ili zašiljene predmete na električnu podlogu.

- Ne korisitite elektičnu podlogu kod dece, invalida, kod osoba koje spavaju, kao i osoba neosetljivih na toplotu.

- Deca uvek moraju biti pod nadzorom odrasle osobe kako ne bi korisitila elektičnu podlogu za igranje.

- Nikada nemojte ostavljati električnu podlogu uključenu bez nadzora.

- Vodite računa da ne zaspite dok je elektična podloga uključena.

- Previše dugo korišćenje na najvišem intenzitetu može dovesti do opekotina.

- Nikada ne dodirujte električnu podlogu koja je upala u vodu. Isključite je odmah iz struje.

- Uvek vodite računa da kabl ne bude u blizini toplih površina.

- Nikad nemojte nositi, vući ili okretati električnu podlogu za kabl i vodite računa da se kabl ne zaplete ili umrsi.

- Nikada ne koristite mokru električnu podlogu ili u vlažnim uslovima (npr. u kupatili ili slično).

- Nemojte izlagati bilo kakvoj vlagi prekidač za upravljanje ili kabl.

- Ukoliko dođe do kvara nemojte sami popravljati električnu podlogu. Za sve popravke obratite se uvozniku.

- Električnom podlogom možete upravljati samo upravljačem koji ste dobili u pakovanju (HDP).

- Pre nego što složite i odložite podlogu, pustite da se potpuno ohladi. Vodite računa prilikom slaganja da je previše ne stežete.

- Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica u vezi sa Vašim zdravljem konsultujte se sa lekarem pre upotrebe.

- Ukoliko imate konstantne bolove u mišićima ili zglobovima, konsultujte se sa lekarem. Konstantni bolovi mogu biti simptomi neke ozbiljne bolesti.

- Ukoliko za vreme korišćenja osetite bilo kakvu neprijatnost ili bol, odmah prestanite sa korišćenjem. 

- Ako se kabl za struju ošteti, može ga  zameniti samo  ovlašćeni serviser.

- Električna podloga nije dizajnirana za korišćenje kod osoba sa ograničenim fizičkim ili mentalnim sposobnostima (uključujući decu), kao i osobe koje nemaju dovoljno iskustva i / ili znanja, osim ako su pod nadzorom osobe koja je odgovorna za njihovu sigurnost, ili  ako su obučene za korišćenje uređaja.  

- Električna podloga je namenjena samo za kućnu upotrebu i ne bi trebalo da se koristi u bolnicama.

- Za vreme korišćenja kontrolni upravljač i kabl za struju ne smeju biti postavljeni na ili ispod podloge ili na bilo koji način pokriveni.

- Pre korišćenja na krevetu koji se može podešavati, vodite računa da ne uštinete ili izgužvate podlogu.

 

Kupovinom Medisana električne podloge HU 660 došli ste u posed kvalitetnog proizvoda. Kako bi ste osigurali najbolje rezultate i dugotrajno zadovoljstvo Vašom Medisana električnom podlogom, preporučujemo Vam da pažljivo pročitate sledeće instrukcije za upotrebu i održavanje.

Sadržaj pakovanja

Prvo proveriti da li je aparat kompletan i neoštećen na bilo koji način. Ukoliko sumnjate u ispravnost aparata, nemojte ga koristiti i kontaktirajkte ovlašćenog distributera ili servisni centar. Pošaljite ga na servis.
U pakovanju se nalaze:
 • 1 Medisana elekrtična podloga za bračni krevet HU 660  sa dva upravljača koji se mogu skinuti i  1 korisničko uputstvo

Pakovanje se može ponovo koristiti i reciklirati. Molimo Vas da pažljivo odložite delove pakovanja koji Vam više nisu potrebni. Ukoliko primetite oštećenja nastala usled transporta odmah kontaktirajte prodavca.

 

Upozirenje:  Molimo Vas da se postarate da najlon pakovanje ne bude u dohvatu dece! Postoji rizik od gušenja!

 

Korišćenje


Možete koristiti MEDISANA električnu podlogu HU 660 da blago zagrejete i opustite celo telo. Upotreba podloge stimuliše cirkulaciju u područjima oko napetih mišića i doprinosi osećaju blagostanja nakon napornog dana. Električna podloga obezdeđuje prijatno topao krevet i pruža mogućnost zasebnog grejanja dve zone, pomažući Vam da se opustite i brzo zaspite. Postavite električnu podlogu na gornju stranu dušeka i poravnajte je, a zatim preko nje stavite čaršaf. Dok koristite električnu podlogu morate voditi računa da se ona ne zgužva, presavije ili nabira.  Električna podloga se može koristiti samo kada je potpuno poravnana.
Električna podloga za bračni krevet je opremljena sa dva upravljača (svaki za po jednu zonu grenjanja), koji regulišu temperaturu prema izabranom podešavanju. Proverite da li su kablovi upravljača pravilnilno spojeni sa utikačem ne električnoj podlozi. Utikači se nalaze sa leve i desne (dezenirane) strane podloge.
Uključite aparat u struju i pomerite klizni prekidač sa položaja 0 na položaj 1. Prvo će LED svetlo zasvetleti zeleno, 3 puta će se čuti bip i na kratko će zasvetleti zeleno svetlo pre nego što postane naranžasto (=faza zagrevanja). Kada se dostigne željeni nivo temperature, LED svetlo će svetleti zeleno. Nakon nekoliko minuta osetićete da podloga toplija. Ukoliko želite višu temperaturu pomerite klizni prekidač u položaj 2 ili 3 ili za maksimalno grenjane u položaj 4. Ukoliko Vam temperatura podloge postane previsoka vratite klizni prekidač na položaj 3, 2 ili 1. Nakon kratkog perioda aparat će se ohladiti. Nakon dostizanja željene temperature, aparat će u nepravilnim inervalima po potrebi ponovo grejati (LED svetlo će od zelenog preći u narandžasto i ponovo se vratiti u zeleno). Kako bi ste isključili aparat vratite klizni prekidač u položaj 0. LED svetlo će se ugasiti, ukazujući na to da je aparat isključen. Isključite aparat iz struje. Kod neprekidne upotrebe postavite klizni prekidač u položaj 1. Električna podloga će se automatski isključiti nakon 120 minuta neprekidne upotrebe. Da bi ste je ponovo uključili vratite klizni prekidač na položaj 0, a zatim na položaj željenog nivoa temperature. Kada završite sa upotrebom aparata isključite ga iz struje.

 

Upravljač se zagreva tokom upotrebe!


Mogući problemi


Ovaj aparat je opremljn APS TECH aktivninim sistemom zaštite. Aparat detektuje različite uzroke greške i emituje odgovarajući zvuk alarma po potrebi. U slučaju greške LED svetlo će svetleti crveno.

3 zvučna signala u intervalu od 1 sekunde i LED svetlo svetli crveno:
Kabl upravljača nije dobro spojen sa električnom podlogom ili postoji neki drugi problem sa elektrikom. Proverite spojeve sa kablom. Ukoliko su kablovi ispravno priključeni nemojte koristiti aparat i obratite se servisu.

Neprekidni zvučni signali i LED svetlo svetli crveno:
Proverite da li je klizni prekidač u odgovarajućem položaju u odnosu na željenu temperaturu. Važni sastavni delovi su oštećeni ili je došlo do kratkog spoja. Nemojte koristiti aparat i obratite se servisu.

Nema nikakve funkcije nakon uključivanja aparata (LED svetlo ne svetli i ne čuju se nikakvi zvučni signali). Proverite da li je aparat pravilno uključen u struju. Ukoliko je to slučaj, aparat nije ispravan. Nemojte koristiti aparat i obratite se servisu.

 

Čišćenje i održavanje


- Pre čišićenja električnu podlogu isključite iz struje i pustite da se potpuno ohladi.

- Električna podloga poseduje dva kontrolera. Odvojte upravljače od električne podloge razdvajanjem kabla kontrolera i utikača na električnoj podlozi.

- Električna podloga se može čistiti suvom mekanom četkom.

- Električna podloga se može pažljivo ručno prati. Idealno bi bilo da podlogu stavite u kadu sa toplom vodom i blagim deterždentom i nežno je pritiskajte.

- Isperite podlogu nekoliko puta da bi ste sprali preostali deterdžent.

- Nikad ne koristite jake detrdžente i grube četke.

- Da bi ste osušili podlogu ispravljenu je položite na peškir ili podlogu koja upija vlagu.

- Koristite podlogu samo ukoliko je potpuno suva.

- Spojte upravljač i podlogu na odgovarajući način (kao na slici, strelice su okrenute jedna ka drugoj).

- Kablove treba razmrsiti sa vremena na vreme.

- Sačekajte da se podloga potpuno osuši pre njenog savijanja i odlaganja. Nemojte je previše jako savijati. Idealno bi bilo da podlogu čuvate u originalnom pakovanju na čistom i suvom mestu.

 

Deponovanje 


Ovaj proizvod ne može se baciti sa smećem iz domaćinstva. Svi korisnici moraju električne ili elektronske uređaje, bez obzira da li sadrže ili ne toksične supstance, bacati na za to predviđenim mestima. Kontaktirajte komunalnu službu ili ovlašćenog dilera radi dobijanja informacija o odlaganju.

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Vana