Natrol INC alpha lipoic acid 300mg (50 kapsula)

1.990,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Natrol INC alpha lipoic acid 300mg (50 kapsula)

- Minimizira oštećenja nastala usled delovanja slobodnih radikala na ćelije
- Transformiše šećer u krvi u energiju
- Potpomaže dejstvo drugih antioksidanata (vitamina C, vitamina E)

ALA - Alfa-lipoinska kiselina je jedan od najmoćnijih antioksidanata u našem telu. Njena uloga je da minimizira oštećenja nastala usled delovanja slobodnih radikala na ćelije. Ovi procesi oštećenja se dešavaju svakodnevno i praktično ih je nemoguće izbeći. Bez ključne uloge ovog i drugih antioksidanata naše telo bi mnogo manje vremena moglo normalno funkcionisati.
Sa druge strane ALA ima sposobnost i regulacije nivoa šećera u krvi. Zahvaljujući ovoj sposobnosti ALA se koristi u ishrani kako sportista, tako i rekreativaca.
Transportne osobine, koje poseduje ALA pružaju mogućnost transporta kreatina i hranljivih supstanci do mišićnih ćelija. Baš zbog ove sposobnosti ALA je sastavni deo svih kvalitetnih proizvoda baziranih na kreatin-transportnim sistemima. Alfa lipoinska kiselina poznata je još i pod imenom “univerzalni antioksidant“, zato što njena uloga nije ograničena kao pojedinačni antioksidant u telu. Ona ima sposobnost interakcije (međudelovanja) sa ostalim aktivnim antioksidantima pa tako pozitivno utiče na nivoe glutationa (vrlo moćan antioksidant), vitamina C i koenzima Q10.

Namena: dodatak ishrani na bazi alfa-lipoične kiseline.

Sastav

Po dozi (1 tbl)

%RU

Sadržaj u 100 g

Alfa lipoična kiselina

300 mg

*

62,5 g

*Referentni unos nije ustanovljen

Sastojci: Alfa lipoična kiselina, pirinčani skrob (organski), kapsula - želatin, stabilizator: magnezijum stearat.

Način upotrebe: Uzimati jednu kapsulu dnevno uz obrok.

Upozorenje: Preparat se ne preporučuje osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda, kao ni trudnicama i dojiljama. U toku primene, dijabetičari i osobe sa netolerancijom na glukozu treba da prate nivo šećera u krvi i podešavaju dozu antidijabetika, kako bi se izbegla pojava hipoglikemije. Pre upotrebe preparata se treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Informacije o alergenima: ne sadrži mleko, jaja, ribu, školjkaše, jezgrasto voće, pšenicu, soju, kikiriki, kvasac, veštačke boje ili arome, dodate šećere ili konzervanse.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu.

Proizvođač: Natrol INC

Zemlja uvoza: SAD

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd