OSHADHI ulje za negu (čišćenje) lica, 30ml, 5805

1.073,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

OSHADHI ulje za negu (čišćenje) lica, 30ml, 5805

 

Sastojci: biljna ulja suncokreta, jojobe, badema, susama, ploda divlje ruže, kajsije; eterična ulja lekovite žalfije, lavandina super, pupoljka klinčićevca, širokolisne lavande, eukaliptusa divesa, japanske nane, smilja, limunske trave, limuna, limunske nane.

    
Delovanje: Neguje i regeneriše problematičnu kožu sa prištićima, te pomaže u zaceljivanju ožiljaka (smilje), proširenih pora i popucalih kapilara (limun). Uspostavlja ravnotežu u hidrolipidnom sloju kože, a koristi se pretežno za masnu kožu (sinergijsko delovanje eukaliptusa divesa, lekovite zalfije, širokolisne lavande koji regulišu lučenje sebuma). Deluje antibakterijski (klinčićevac), pa ne dolazi do upale prištića i akni. Uprkos opštem verovanju, i masnoj koži su potrebna ulja, a najbolji način nanošenja ulja za negu lica Cleansing je utrljavanje male količine (1 kap) nakon što ste bogato naneli (ili naprskali) odgovarajući hidrolat.

    
Način korišćenja: Umasirati 1-5 kapi na vlažnu kožu (najbolje koristiti nakon nanošenja hidrolata na lice, pre nego što se on osuši).

 

Delovanje biljnih ulja: Biljno ulje suncokreta deluje blago adstringentno, a pogodno je podjednako za masnu i za suvu kožu. Koristi se kod kožnih upala poput psorijaze i ekcema. Jojoba se koristi primarno kod masne i mešovite kože, kod tretmana kože oštećene suncem i upalnih bolesti kože. Badem je klasično ulje za negu lica, izvanredno hrani kožu. Sezam sadrži vitamine A i E, te prirodne antioksidanse. Delotvorno je za upalne procese na koži, a koristi se i kod oštećene kože (ožiljci, prištići, bore). Plod divlje ruže je izuzetno vredno zbog prisustva retinolne kiseline u svom prirodnom obliku, kojoj se pripisuje delovanje protiv bora, keloida, strija, ožiljaka, staračkih pega. Isto tako, ulje se primenjuje kod opekotina, dermatitisa, seboreje i sličnih problema. Hidratizira i revitalizira kožu. Biljno ulje marelice omekšava i hrani kožu. Često se koristi kod kože sklone alergijama, smanjuje svrab, te deluje protiv ekcema.

    Pakovanje: 30ml

 

OSHADHI ulja poseduju dva sertifikata:

 

BDIH sertifikat - Oznaku BDIH dodeljuje nemačko industrijsko i trgovačko udruženje, koje je izdalo merila za standard "prirodne"kozmetike. Standard BDIH je bio izdat 1995 kao prvi za tako nazvanu kozmetiku.

 

ECOCERT SERTIFIKAT  - ECOCERT je inspekcijska i sertifikaciona institucija zvanično akreditovana da verifikuje da organski proizvod ispunjava propisane Evropske, Američke i Japanske standarde. Sertifikat ECOCERT je sistem kontrole i sertifikacije organske proizvodnje bez upotrebe hemije, koji je 2003. izdao svoj  standard za prirodnu i ekološku kozmetiku.