OSHADHI shea maslac (neprerađeni), 250gr, 6672

2.980,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

OSHADHI shea maslac (neprerađeni), 250gr, 6672


  •    Shea maslac, neprerađeni, 250gr  - Oshadhi

 

SHEA MASLAC biljna je mast bogata stearinskom, oleinskom i linolnom kiselinom. Sadrži visoki udeo neosapunjivog ostatka (čak do 8%), a čine ga provitamin A, vitamin E, steroli, triterpenski alkoholi i estei cimetne kiseline (pružaju UVB zaštitu).

Štiti kožu od vanjskih uticaja i isušivanja, vraća joj vlažnost i mekoću. Pogodan je za negu svih tipova kože, a posebno suve i zrele kože. Njime tretiramo opekotine od sunca, pelenski osip, dermatitise, seboreju,  ožiljke, bore, strije. U kozmetičkoj industriji se najčešće koristi u preparatima za negu usana i ruku. Pruža SPF 4-8.

 

  •     Botanički naziv: Butyrospermum parkii, Vitellaria nilotica

 

  •     Zemlja porekla: Uganda

 

  •     Način dobijanja: hladno presovano, nerafinisano.

 

  •     Aktivni sastojci: -

 

  •     UPOZORENJE:  (obavezno procitati u rubrici tekstovi).


    Pakovanje: 250gr

 

OSHADHI ulja poseduju dva sertifikata:

 

BDIH sertifikat - Oznaku BDIH dodeljuje nemačko industrijsko i trgovačko udruženje, koje je izdalo merila za standard "prirodne"kozmetike. Standard BDIH je bio izdat 1995 kao prvi za tako nazvanu kozmetiku.

 

ECOCERT SERTIFIKAT  - ECOCERT je inspekcijska i sertifikaciona institucija zvanično akreditovana da verifikuje da organski proizvod ispunjava propisane Evropske, Američke i Japanske standarde. Sertifikat ECOCERT je sistem kontrole i sertifikacije organske proizvodnje bez upotrebe hemije, koji je 2003. izdao svoj  standard za prirodnu i ekološku kozmetiku.