EKONOMIJA, Pol A. Samjuelson, Villijam D. Nordhaus

4.710,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PREVEDENA NA VIŠE OD 45 JEZIKA I PRODATA U MILIONSKOM TIRAŽU!

Sadržaj ovog kapitalnog dela stalno se menja i upotpunjuje najaktuelnijim temama, ali njegovi autori, Samjuelson i Nordhaus, svojim pristupom u izradi novog, 18. izdanja, pokazuju da je vredno držati se starog i uspešnog recepta. To dokazuje činjenica da su pojmovi, procesi i institucije ekonomskog života u knjizi prikazani na veoma jednostavan i razumljiv način. Primeri i grafički prikazi dodatno povećavaju razumevanje sadržaja. Vrednost knjige raste i činjenicom da je Samuelson dobitnik Nobelove nagrade i da je jedan od retkih ekonomista koji može da komunicira sa najširim krugom javnosti o kompleksnim i složenim problemima.

Kratak sadržaj:

Predgovor, ekonomija i Internet
Osnovni pojmovi (1-3. poglavlje)
Mikroekonomija: ponuda, potražnja i tržišta proizvoda (4-11.poglavlje)
Tržišta faktora proizvodnje: rada, zemlje i kapitala (12-14. poglavlje)
Primenjena mikroekonomija: međunarodna trgovina, država i okolina (15-19.poglavlje)
Makroekonomija: privredni rast i poslovni ciklusi (20-26.poglavlje)
Rast, razvoj i globalna ekonomija (27-30.poglavlje)
Nezaposlenost, inflacija i ekonomska politika (31-34. poglavlje)
Rečnik

Pol A. Samjuelson, utemeljivač poznatog odseka za postdiplomske studije iz ekonomije na MIT-u. Školovao se na Univerzitetu u Čikagu i na Harvardu. Njegovi naučni članci doneli su mu svetski ugled još u mladosti. Prvi je Amerikanac koji je dobio Nobelovu nagradu za ekonomiju (1970. godine). Godinama je pisao rubriku iz ekonomije u Njuzvik-u. Učestvovao je u radu kongresa i kao naučni savetnik sarađivao je sa Američkom centralnom bankom, Američkim ministarstvom finansija i sa različitim neprofitnim organizacijama.

Vilijam D. Nordhaus jedan je od uglednih američkih ekonomista. Diplomirao je na Jejlu-u, a doktorirao na MIT-u. Kao redovni profesor predaje predmet Načela ekonomije na Jejlu i član je tima Kolsove fondacije za istraživanja iz ekonomije i Nacionalne kancelarije za ekonomska istraživanja. Njegova istraživanja obuhvataju veliki broj tema – uključujući okolinu, merenje cena, energiju, tehnološke promene, ekonomski rast i trendove u zaradama i produktivnosti.

 

Povez: tvrd

Format: 20,0 cm x 25,0 cm

Broj strana: 800 str.

Jezik: srpski