Scitec Nutrition Mega EAA (240 kapsula)

2.340,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Mega EAA

 

  •  

    3200 mg EAA u dnevnoj dozi

  •  

    Pun spektar esencijalnih aminokiselina

  •  

    U proporcijama koje preporučuje SZO

Proteini su gradivni blokovi mišića, a gradivni blokovi proteina su aminokiseline. Među aminokiselinama, postoje neke koje naše telo može da proizvede, ali i druge koje možemo zameniti samo iz spoljašnjih izvora - to su esencijalne aminokiseline. Ako svom telu obezbedimo sve potrebne aminokiseline, ono će imati od čega da gradi. Zbog toga je uravnotežena ishrana bogata proteinima i aminokiselinama važna za sve sportiste.
Mega EAA sadrži sve esencijalne aminokiseline, u proporcijama koje preporučuje Svetska zdravstvena organizacija, SZO. Iako je, naravno, raznovrsna i uravnotežena ishrana kamen temeljac pravilnog unosa esencijalnih aminokiselina, proizvod kao što je Mega EAA može u velikoj meri da podrži vaše ciljeve obezbeđivanjem svih esencijalnih aminokiselina u pravo vreme i u pravim razmerama!
Odnos esencijalnih aminokiselina u Mega EAA je u skladu sa preporukama SZO. Jedna porcija obezbeđuje polovinu preporučenih dnevnih potreba za esencijalnim aminokiselinama SZO za odraslu osobu od 80 kg.

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani na bazi esencijalnih amino kiselina

 

Aktivni sastojci

U dnevnoj dozi (4 kapsule)

L-leucin

697 mg*

L-lizin

535 mg*

L-valin

465 mg*

L-fenilalanin

447 mg*

L-izoleucin

358 mg*

L-treonin

268 mg*

L-metionin

179 mg*

L-histidin

160 mg*

L-triptofan

72 mg*

*=Nutritivna referentna vrednost (NRV) nije ustanovljena

Sastojci: L-leucin; L-lizin HCl; kapsula [želatin; sredstvo za glaziranje: šelak; boja: oksidi i hidroksidi gvožđa; regulator kiselosti: amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid]; L-valin; L-fenilalanin; L-izoleucin; L-treonin; L-histidin HCl; L-metionin; sredstvo za povećanje zapremine: celuloza; L-triptofan; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum-dioksid.

Način upotrebe: konzumirati 4 kapsule dnevno, uz dosta vode.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, soja, gluten, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba, ljuskari i mekušci i sumpor-dioksid.

Upozorenje: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Ne preporučuje se osobama preosetljivim na na bilo koji od sastojaka. Ne prepporučuje se deci, trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se osobama sa fenilketonurijom, malignim oboljenjima, povišenim nivoom homocisteina, osobama koje uzimaju antidepresive. Osobe sa holesterolemijom, insuficijencijom jetre i bubrega, hipertenzijom, srčanim oboljenjima, šizofrenijom, alergijama, kataraktom, peptičkim ulkusom, kancerom bešike i dijabetesom bi trebalo da budu posebno obazrive pri upotrebi proizvoda.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren na suvom i hladnom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage. Čuvati van domašaja dece.

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik