EverBuild Nutrition Glutamine 5000 (200g)

1.460,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Glutamine 5000

 

  •  

    5g glutamina u dnevnoj dozi

  •  

    neutralnog ukusa

  •  

    podstiče izgradnju a smanjuje razgradnju mišića

  •  

    ubrzava oporavak nakon treninga

 

 

EverBuild GLUTAMINE 5000, dodatak ishrani u prahu, neutralnog ukusa sadrži aminokiselinu L-glutamin u svom najčistijem obliku.

 

L-glutamin je uslovno-esencijalna aminokiselina, što znači da je naše telo može sintetisati ali u pojedinjim situacijama ta količina nije dovoljna. Naše telo može proizvesti samo određenu količinu glutamina koja je neophodna u normalnim uslovima, međutim potrebe za glutaminom se povećavaju kada je telo pod stresom - a naporan trening je vid stresa za organizam. Iz tog razloga telo će smanjivati količinu mišićnog tkiva kako bi došlo do glutamina tj. doći će do pojave katabolizma - tj. razgradnje mišića.

Upravo iz tog razloga je glutamin važan kao dodatak ishrani za sportiste, čiji trening može da iscrpi telo, a samim tim i telesne rezerve aminokiselina.

Uloga L-glutamina u organizmu je višestruka. Npr. ubrzava sintezu proteina i štiti ih od razgradnje, jedna od glavnih komponenti hormona rasta i ubrzava njegovu sintezu, utiče na povećanje glikogena u jetri, važan je za proizvodnju energije u organizmu, pomaže i ubrzava asimilaciju BCAA i raznih drugih hranljivih sastojaka. Ova aminokiselina igra izuzetno važnu ulogu u borbi protiv umora i oporavku napregnutih mišićnih vlakana tokom fizičke aktivnosti. L-glutamin ubrzava oporavka tj. skraćuje vreme potrebno za oporavak mišića nakon napornih treninga i smanjuje upale.

Everbuild Glutamine 5000 je nezamjenjiv saveznik na treninzima i neophodan je u sticanju željene telesne građe koja će vam pomoći da postanete bolja verzija sebe!

 

Namena proizvoda: dodatak ishrani na bazi L-glutamina.

Aktivni sastojci

U 100 g

U dnevnoj dozi (5 g)

%NRV*

L-glutamin

100 g

5000 mg

**

*NRV = nutritivna referentna vrednost ** = nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena

 

Način upotrebe: Pomešati 1 porciju (5g = 1 odmerna merica) sa vodom ili drugim napitkom. Konzumirati jednu porciju dnevno, između obroka.

Sastojci: L-glutamin.

 

Nutritivne informacije

100 g

Dnevna doza (5g)

Energetska vrednost

1676,3 kJ/399,1 kcal

83,8 kJ/20 kcal

Masti

- od čega zasićene masne kiseline

< 0,10 g

< 0,10 g

< 0,01 g

< 0,01 g

Ugljeni hidrati

- od čega šećeri

< 0,10 g

< 0,10 g

< 0,01 g

< 0,01 g

Proteini

98,61 g

5 g

So

< 0,10 g

< 0,01 g

 

Informacija o alergenima: Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i mlekojajapšenica i soja.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Osobe sa bubrežnom ili hepatičnom insuficijencijom bi trebalo da budu obazrive pri suplementaciji L-glutaminom. Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju neku terapiju treba da se konsultuju sa lekarom pre upotrebe proizvoda. U slučaju pojave nekih neželjenih efekata prekinite upotrebu proizvoda i konsultujte lekara. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren, na suvom i hladnom mestu. Čuvati van domašaja dece.

Zemlja porekla: Bugarska

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik