Biotech Coenzyme Q10 (60 kapsula)

1.990,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Coenzyme Q10

  •  

    Koenzim Q10

  •  

    100mg koenzima po kapsuli

  •  

    60 kapsula u pakovanju

 

 

Koenzim Q10 je u suštini supstanca slična vitaminu, rastvorljiva u mastima koja prirodno postoji u ljudskom telu. Srce, jetra, bubreg i pankreas su organi koji ga sadrže u najvećoj koncentraciji. Koenzim Q10 omogućuje nastanak energije u ćelijama tih organa, pa njihova sposobnost da obavljaju svoje fiziološke funkcije zavisi upravo od dovoljne kolicine CoQ10 u organizmu. Starenjem ali i uticajem stresa telo gubi sposobnost sinteze potrebnih količina CoQ10. Do određene starosne granice potrebe za CoQ10 se mogu podmiriti iz hrane i sopstvene proizvodnje u jetri. Međutim starost, stres, jednolična ishrana, razne bolesti, stvaraju potrebu za dopunom CoQ10 u svakodnevnoj ishrani putem suplementacije.

 

Utvrđeno je da koncentracija koenzima vremenom opada, tako da je kod 40-godišnjaka umanjena za 30%, a kod osoba starijih od 60 godina čak i do 60% u odnosu na 20-godišnjake.

Pozitivno delovanje koenzima Q10 do punog izražaja dolazi kod sportista opterećenih svakodnevnim iscrpljujućim treninzima. Takođe je pokazao pozitivne rezultate kod takozvanog sindroma hroničnog umora.

 

Namena: Dodatak ishrani na bazi koenzima Q10.

Aktivni sastojci

U dnevnoj dozi (1 kapsula)

%PDU*

Koenzim Q10

100 mg

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = PDU nije ustanovljen.

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: kalcijum-fosfat; kapsula [želatin, sredstvo za glaziranje (šelak), boja (gvožđe oksidi i hidroksidi), regulator kiselosti (amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid)]; koenzim Q10; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumova so masnih kiselina.

Preporučena upotreba: Uzeti jednu kapsulu dnevno ujutro uz obrok, sa dosta vode.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, ŠKOLJKAŠI I OSTALI MEKUŠCI, SUMPOR-DIOKSID I JEZGRASTO VOĆE.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, trudnicama i dojiljama. Dijabetičari bi trebalo da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja koenzima Q10. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu, držati dalje od direktnog izvora toplote, vlage i sunčeve svetlosti. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu absorbera vlage. Čuvati van domašaje dece.

Najbolje upotrebiti do: datuma utisnutog na pakovanju (dan/mesec /godina).

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik i distributer za Republiku Srbiju: Vitalikum d.o.o., Republike Srpske 133, 21410 Futog, Republika Srbija