Vitalikum Glutathione 200mg (60 kapsula)

1.790,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Glutathione 200 mg

 

  •  

    200 mg glutationa u dnevnoj dozi

  •  

    Snažni antioksidans

  •  

    Detoksikacija organizma

     

     

 

Glutation je peptid koji se nalazi u biljkama i životinjama. To je snažan antioksidans koji proizvodi jetra da bi zaštitio telo od slobodnih radikala, peroksida i teških metala. Glutation takođe eliminiše otrove kao što su lekovi i zagađivači iz naših tela.

 

Glutation ima ulogu u mnogim vitalnim procesima u organizmu. Neke od njih su učešće u procesu stvaranja DNK, formiranju spermatozoida, razbijanje nekih slobodnih radikala, podržava imunološku funkciju, pomaže u funkcionisanju određenih enzima, u procesima regeneracije vitamina C i E, pomaže jetri i žučnoj kesi da se nose sa mastima, učestvuje u eliminaciji toksina iz našeg tela (npr. učestvuje u transportu žive iz mozga), utiče na smanjenje bora i povećava elastičnost kože...

Istraživači su otkrili vezu između niskog nivoa glutationa i nekih bolesti. Nizak nivo glutationa je povezan sa većim rizicima od raka, dijabetesa tipa 2, hepatitisa i Parkinsonove bolesti. Da bi izbegli eventualne negativne posledice nedostatka glutationa u telu preporučuje se ili suplementacija glutationom ili podsticanje povećanja proizvodnje glutationa u telu. Na primer uzimanje kurkumina, selena, vitamina C i vitamina E može pomoći jetri da stvori glutation. Hrana koja sadrži sumpor, poput mesa i određenog povrća, takođe može povećati proizvodnju.

Glutation je tripeptid. Sastoji se od tri aminokiseline - cisteina, glutaminske kiseline i glicina. Nivo glutationa u organizmu prirodno opada u procesu starenja, pod uticajem bolesti i stresa, uključujući i fizički napor i bavljenje sportom. Nedostatak glutationa može se manifestovati i pojavom makularne degeneracije, dijabetesa, plućnih ili gastrointestinalnih bolesti. Zato je preporuka da ga treba nadoknađivati dodacima ishrani, jer niska koncentracija glutationa u organizmu može da dovede do ozbiljnih poremećaja i povišenog rizika od javljanja bolesti i ubrzanog starenja usled oslabljenog imunološkog sistema. Sportisti, koji uzimaju suplemente da bi povećali nivo testosterona u cilju izgradnje mišićne mase, izdržljivosti i energije, treba da uzimaju i glutation, jer je on taj koji kontroliše i održava ravnotežu hormona u organizmu. Učestvuje i u deponovanju i transportovanju aminokiselina kroz organizam, tj. u izgradnji proteina, pa bez njega nije moguće održati mišićnu masu.

 

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u kapsulama na bazi L-glutationa.

Sadržaj aktivnog sastojka

U dnevnoj dozi (1 kapsula)

%NRV*

Glutation

200 mg

**

*= Nutritivna referentna vrednost (NRV) **= NRV nije ustanovljena

Sastojci: L-glutation, sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, omotač kapsule: hidroksipropilmetilceluloza, sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat.

Način primene: Konzumirati 1 kapsulu dnevno.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i mlekosojajaja, riba i pšenica.

Upozorenja: Proizvod nije namenjen deci, trudnicama i dojiljama kao ni osobama preosetljivim na bilo koji sastojak proizvoda. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj i balansiranoj ishrani i zdravom načinu života. Pre upotrebe proizvoda konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, udaljen od direktnog uticaja sunca, na sobnoj temperaturi. Držati van domašaja dece.

Zemlja porekla: Slovenija

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog