Haya Labs L-Theanine (60 kapsula)

1.390,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

L-Theanine

  •  

    200 mg aminokiseline L-teanina u dnevnoj dozi

  •  

    60 dnevnih doza u pakovanju

  •  

    Jačanje imuniteta, poboljšanje fokusa i ublažavanje anksioznosti i stresa

 

L-teanin je neproteinska aminokiselina poreklom iz zelenog čaja (Camellia sinensis). Poznat je još samo jedan prirodni izvor – jestiva gljiva Boletus badius, poznata i pod nazivom Bay bolete (jedna vrsta vrganja). U zelenom čaju predstavlja dominantnu aminokiselinu i čini do 50% od ukupnog sadržaja slobodnih aminokiselina u biljci. U Japanu se prodaje kao dijetetski suplement za kontrolu raspoloženja.

 

L-teanin je derivat L-glutaminske kiseline i rastvorljiv je u vodi. Može uticati na metabolizam hemoterapeutskih sredstava i ublažiti njihove neželjene efekte. Utiče na raspoloženje i deluje neuro i imunoprotektivno, jer se odlikuje jakim antioksidantnim delovanjem, stoga ima pozitivnog uticaja na jačanje imunološkog sistema.

 

L-teanin je pokazao potencijalno antikancersko delovanje i sposobnost da pozitivno utice na aktivnost nekih lekova za maligne bolesti in vitro i u animalnim studijama. In vitro je pokazao i sposobnost da spreci peroksidaciju LDL holesterola, mada su polifenoli iz ekstrakta zelenog čaja u tom smislu znatno efikasniji. Podize nivo koncentracije serotonina i dopamina u mozgu. Dve do tri šolje zelenog čaja sadrže 30-50 mg L-teanina. U Japanu se za relaksaciju i poboljšanje raspolozenja koristi u dozama od 50-200 mg.

 

Neke od karakteristika L-teanina:

 

- jača imunološki sistem

- pokazuje snažna antioksidantna svojstva (redukuje dejstvo slobodnih radikala)

- poboljšava memoriju i koncentraciju i uopšte ima povoljno delovanje na zdravu moždanu funkciju

- smanjuje nivo štetnog holesterola

- poboljšava raspoloženje (anksiolitički efekat)

 

Namena: Dodatak ishrani koji sadrži aminokiselinom L-teanin

Broj doza po pakovanju: 60 | Veličina doze: 1 kapsula

Aktivna komponenta:

1 kapsula

%PDU*

L-teanin (slobodna forma)

200 mg

**

*PDU –preporučen dnevni unos, **-PDU nije ustanovljena.

 

Sastojci: L-teanin (slobodna forma), želatin, pirinčano brašno, sredstva protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid, magnezijum-sterarat).

ALERGENI: proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju MLEKO, JAJA, PŠENICA SOJA.

Doziranje i način upotrebe: 1 kapsulu dnevno, na prazan stomak .

Napomene: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti . Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnosnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Ne koristiti ako je originalnno pakovanje oštećeno. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

Upozorenje: proizvood ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ako dođe do neželjenih reakcija , odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara. Preporučena doza ne sme se prekoračiti .

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenom originalnom pakovanju, zaštičenom od toplote, svetlosti i vlage. Držati van domašaja dece!

Zemlja porekla: EU

Uvoznik i distributer: Lama doo, Beograd, Srbija