OstroVit Spirulina Vege 250mg (1000 tableta)

1.170,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Spirulina je moćan borac protiv slobodnih radikala koji se stvaraju neprestano u toku disanja, varenja, izlaganja sunčevom zračenju i bakterijskim infekcijama. Sportisti su zbog napora više izloženi napadima slobodnih radikala kojih ima u velikim količinama u zagađivačima atmosfere. Spirulina se dobija se procesom sušenja rasprašivanjem bez izlaganja toploti i kiseoniku, kako bi se izbegla oksidacija, koja smanjuje nivo nutritivne vrednosti. Ovakav proces sušenja je znatno poboljšanje u odnosu na standardno sušenje toplim vazduhom ili smrzavanjem, jer omogućava algama da se suše uz minimalno prisustvo kiseonika, a to je od velikog značaja kod biljaka i nutrijenata sklonih oksidaciji. Zahvaljujući ovoj novoj tehnologiji, proizvodi spiruline sadrže tako sveže i očuvane alge, da u njihovom sastavu ostaje sačuvano 92% vrednosti njihovog svežeg stanja. One sadrže: 60% proteina, 19% ugljenih hidrata, 6% masti, 8% minerala i 7% vlage. Od minerala sadrže: kalcijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalijum, natrijum, mangan, cink, bor, bakar i molibden. Od vitamina sadrže: beta-karotin, B-1, B-2, B-3, B-6, B-12, vitamin E (d-alfa-tokoferol), inositol, biotin, folnu kiselinu i pantotensku kiselinu. Od fitonutrijenata sadrže: hlorofil, fikocijanin i SOD (superoksiddismutaza, jak antioksidant). Spirulina je takođe bogat izvor enzima, RNK i DNK, sulfolipida, glikolipida i drugih značajnih nutrijenata. Omega 3, 6 i 9 masnih kiselina, spirulina sadrži 48 mg po gramu.

 

Preporučeno doziranje i način upotrebe: Uzeti 1 dozu (4 tablete) dva puta dnevno.

Nakon otvaranja držati u frižideru. Najbolje je da se uzima oko 4 sata pre spavanja, ali se može uzimati i u svako drugo doba dana uz bilo koji obrok. Sportisti mogu uzimati i mnogo više spiruline dnevno, jer su njihove potrebe za ovakvom hranom povećane. Spirulina sinergijski deluje sa beta-karotinom, algom hlorelom i vitaminima B kompleksa.

 

Namena: dodatak ishrani na bazi spiruline u prahu.

 

Doziranje i način upotrebe: uzeti 1 dozu (4 tablete) dva puta dnevno.

 

Nutritivna deklaracija

Veličina doze: 4 tablete. Broj doza po pakovanju: 250.

Sastav:

Aktivni sastojci

1 doza

(4 tablete)

Dnevna doza

(8 tableta)

%PDU*

Spirulina u prahu (Spirulina platensis (Gomont) Geitler)

 

1000 mg

 

2000 mg

 

**

*PDU – preporučen dnevni unos. **PDU nije ustanovljen.

 

Sastojci: Spirulina u prahu (Spirulina platensis (Gomont) Geitler).

 

Alergeni: Može da sadrži tragove MLEKO (uključujući LAKTOZU), SOJU, KIKIRIKI (i drugo JEZGRASTO VOĆE), seme SUSAMA, OVAS, JAJA, LJUSKARE, RIBU.

 

Upozorenje: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, deci, trudnicama i dojiljama.

 

Napomena: dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

 

Način čuvanja: čuvati dobro zatvoreno na suvom mestu, na sobnoj temperaturi, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti. Držati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik i distibuter: Lama d.o.o. Beograd