TAROT OF FORBIDDEN DREAMS, Eugene Vinitski i Elsa Khapathnukovski

3.390,00 din.
4.000,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

TAROT OF FORBIDDEN DREAMS, Eugene Vinitski i Elsa Khapatnukovski 

Postoji velika i predivna sila u našem životu - to je sila ljubavi, Erosa. Nazivamo ga "osnovnim instinktom", neophodnošću ili divnim ukrasom. Eros je nepobediv, večan i neizmerno različit u svojim manifestacijama! Bolno je lep i veličanstven čak i u svojim strožim i na prvi pogled manje estetskim oblicima. Eros, ispunjen lepotom osećanja, temelj je za kreativna uzletanja, neverovatna umetnička dela, zadivljujuće priče u velikoj književnosti. Ali to je i naša svakodnevna rutina, neizostavni deo i motor života.

Eros - to je ono o čemu uvek sanjamo, tajno ili otvoreno. Svaki oblik kreativnosti i zadovoljstva krije u sebi Erosa koji probija, ili sija otvoreno. Tarot karte, bilo da su stare ili moderne, uvek sadrže elemente ljubavi i erotike. Čak i u najstarijim špilovima, Visconti-Sforza ili Tarot iz Marseja, u prikazima Velike Arkane, prisutnost nagosti je očigledna, a karte su prožete ljubavlju i Erosom.

Uostalom, Tarot se pojavio u burnom periodu, punom strasti i obožavanja ljudske veličanstvenosti i zadovoljstva - doba renesanse. Osnova tog doba bilo je obožavanje drevnih idealâ nagog lepote i osetljive ljubavi. Kroz vekove, Tarot karte su dobijale sve više filozofskog i sakralnog značenja, ali nisu izgubile svoje osobine igre, zabave i užitka. I što su više korištene kao prediktivni alat, sve češće su postavljana pitanja, sve intimnija i nijansiranija.

78 karata u špilu

Knjiga upustvo ide u elektronskom PDF formatu. Možete je skinuti skeniranjem QR koda na kutiji špila ili u komentaru prilikom naručivanja zatražite da Vam pdf knjigu pošaljemo na Viber ili email.