Zen bašta velika bela, 1622-0

3.000,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Zen bašta velika bela, 1622-0

Ako ste neispavani, nervozni, ljuti ili ne stižete da dignete glavu od posla i brige, prijaće vam da 15minuta dnevno grabuljate po pesku, usresredite misli, opustite se i to vreme posvetite sebi. Japanci veruju da svako mora da bude sam 15minuta u toku dana da bi postigao mir, ali ritam života kakav svi danas vodimo, nosi sa sobom dane ispunjene brojnim obavezama. Um često nije sposobam da apsorbuje sve podatke koji dopiru do njega, a sve je manje onih koji žive u sadašnjem trenutku, pa tako dok doručkuju razmišljaju o poslu, dok su na poslu razmišljaju o kući, a kod kuće se prave planovi za vikend.

Vekovima zen majstori prave ovakve bašte i kreiraju mirno utočište za razmišljanje i meditaciju. Koncept zen bašte je apsolutno minimaltistički, jer tu prostor treba da se oseti više nego da se gleda.

Ova tradicija uređenja japanskih vrtova simbolizuje nešto što odoleva prolaznosti života.

Minimalistički dizajn zen bašte koja se sastoji od samo nekoliko prirodnih elemenata ima za cilj da smiri um i izmesti ga iz svakodnevnih problema, stvarajući istovremeno duhovni prostor za meditaciju. Osnovu zen bašte čini sitan pesak, koji se može šarati grabuljom, čime se stvara iluzija vode, što simbolizuje "talase na pesku "

Pored toga što je lep ukrasan detalj u stanu, zen bašta ima značajnu ulogu u relaksaciji i opuštanju.

Sitan pesak predstavlja vodu, pažljivo birani kamenčići predstavljaju planine, a mala grabulja se koristi za pravljenje talasa po pesku.

Preporučuje se da svakog dana provede 10-15minuta u stanju relaksacije uz zen baštu. isključite mobilni telefon,TV, sklonite se sa društvenih mreža i interneta i opustite se uz pravljenje talasa po pesku. Uživajte u svojoj zen bašti. promenite raspored kamenčića i ukrasa, grabuljajte, budite kreativni, opustite se i efekti će brzo biti vidljivi.

U pesak možete dodati 15-20kapi omiljenog eteričnog ulja za dodatno opuštanje.

Postizanje savršenih linija po pesku nije lako, već je to kreativan i inspirativan izazov.

Izgled vaše zen bašte zavisiće od stanja vašeg duha u trenutku postavljanja elemenata, pa tako svaki put može biti drugačija.

Sadržaj seta:
- Kvarcni pesak
- Kamenje bele boje
- Dva drveta sa veštačkim cvećem
- Drvena grabulja
- Dimenzije: 43x43 cm
- Boja: Bela

Zemlja porekla: Srbija

Tačan podatak o proizvođaču je naveden na deklaraciji na proizvodu.