Esensa HydroStar (20 tableta)

390,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

HydroStar

 

  •  

    Glukoza

  •  

    Natrijum

  •  

    Kalijum

  •  

    Hloridi

 

 

Hydrostar šumeće tablete su namenjene za pripremu rastvora koji obezbeđuje brzu i efikasnu nadoknadu tečnosti, glukoze i elektrolita kod lakih i srednje teških formi dehidratacije organizma. Hydrostar šumeće tablete doprinose postizanju optimalnih rezultata kod fizičkih aktivnosti i specijalno su formulisane da obezbede adekvatnu rehidrataciju i preveniraju dehidrataciju u svim situacijama kada je to neophodno – kod dijareje i povraćanja, visoke temperature, nakon vežbanja, tokom putovanja ili kod dehidratacije nastale usled diuretskog dejstva alkoholnih pića.

 

Hydrostar šumeće tablete predstavljaju jednostavno rešenje za brzu hidrataciju u pokretu, bilo da ste na poslu, idete u teretanu ili se jednostavno ne osećate najbolje.

 

Hydrostar šumeće tablete doprinose postizanju optimalnih rezultata kod fizičkih aktivnosti jer voda i elektroliti održavaju adekvatan volumen krvi i osmolarnost koji su neophodni za efikasan transport kiseonika i regulaciju krvnog pritiska, doprinose uklanjanju toksina i drugih metaboličkih produkata, smanjenju umora nastalog usled elektrolitnog disbalansa, regulaciji telesne temperature, kao i održavanju pravilnih metaboličkih i enzimskih funkcija i acidobazne ravnoteže. Sadrže kalijum koji doprinosi pravilnoj funkciji mišića i nervnog sistema, pa su posebno pogodne za primenu kod osoba koje se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću. Kalijum doprinosi i obnavljanju energetskih depoa (npr. glikogena u mišićima) tokom perioda oporavka od intenzivnog fizičkog napora.

 Ukus:malina

Preporučuje se kod:

  •  

    dijareje i/ili povraćanja

  •  

    prekomernog znojenja izazvanog visokom telesnom temperaturom

  •  

    intenzivnog ili dugotrajnog vežbanja

  •  

    dehidracije nastale usled diuretskog dejstva alkoholnih pićao

 

 

Nutritivne informacije:

100 g proizvoda

prosečno sadrži:

1 tableta

prosečno sadrži:

Energetska vrednost (kJ/kcal)

516/123

20.1/4.8

Masti (g)

- od kojih zasićene masne kiseline (g)

<0.1

<0.1

<0.01

<0.01

Ugljeni hidrati (g)

- od kojih šećeri (g)

46.2

8.12

1.84

0.32

Proteini (g)

0,44

0,01

So (g)

8,05

0,32

 

Aktivni sastojci:

100 g proizvoda sadrži:

1 šumeća tableta (4 g) sadrži:

4 šumeće tablete (preporučena dnevna doza) sadrže:

Glukoza

8.75 g

0.35 g

1.4 g**

Natrijum

7 150 mg

286 mg

1 144 mg**

Kalijum

2 875 mg

115 mg

460 mg (23%*)

Hloridi

2 600 mg

104 mg

416 mg (52%*)

*NRV – nutritivna referentna vrednost

**NRV – nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena

 

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: sorbitol; regulator kiselosti: limunska kiselina; natrijum-hidrogenkarbonat; trinatrijum-citrat dihidrat; glukoza; kalijum-hlorid; aroma maline; stabilizator: polietilenglikol; sredstvo protiv zgrudvavanja: talk; zaslađivač: natrijum-saharin. Osmolarnost pripremljenog rastvora: 270 mOsm/L.

 

Način upotrebe: Odrasli i deca stariaj od 11 godina: 1 tabletu rastvoriti u 120 ml (pola čaše) vode, 4 puta dnevno. Neiskorišćeni rastvor baciti nakon 2 sata od pripreme ili posle 24 sata ukoliko se čuva u frižideru.

 

Upozorenja: Prekomerna upotreba može da izazove laksativni efekat. Ne treba da koriste osobe sa oštećenjem bubrega, hiperkalijemijom i alkalozom, osobe koje su na terapiji ACE inhibitorima i diureticima koji štede kalijum, kao ni osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Poseban oprez je potreban kod starijih osoba, kod osoba sa visokim krvnim pritiskom, srčanim oboljenjima, edemima i dijabetesom.

 

Važne napomene: Proizvod se mora koristiti pod medicinskim nadzorom, predstavlja nutritivno nepotpunu namirnicu i nije pogodan kao jedini izvor hrane. Nije namenjen za parenteralnu upotrebu. Nakon upotrebe, ambalažu treba dobro zatvoriti. Ne stavljati u usta, već tablete uvek rastvoriti u vodi pre upotrebe. Ne rastvarati u drugim bezalkoholnim pićima (npr. Voćnim sokovima), jer ovi napici mogu ometati proces rehidracije. Čuvati van domašaja dece.

 

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, na suvom i tamnom mestu, na temperaturi do 25ºC.

 

Uvoznik za Srbiju: Esensa d.o.o. Beograd

Zemlja porekla: Republika Češka