Maxler 100% Collagen (300g)

2.790,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

100 % Collagen

  •  

    Čist hidrolizovani kolagen

  •  

    Pozitivno dejstvo na opšte stanje organizma

  •  

    Podrška vašim zglobovima, kostima, krvnim sudovima, koži..

  •  

    Neutralna aroma

     

     

Kolagen je glavni strukturalni protein u vanćelijskom prostoru i sastavni je deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara predstavlja najzastupljeniji protein u telu. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina koje čine vezivno tkivo tetiva, ligamenata i kože.

Hidrolizat kolagena je enzimski ili hemijski obrađen kolagen dobijen iz goveđe, volovske ili svinjske kože i kostiju. Hidrolizat kolagena se sastoji od hidrosolubilnih peptida različitih molekulskih masa. Ovi peptidi su bogati aminokiselinama koje se nalaze u kolagenu a najzastupljenije su glicin, hidroksiprolin i prolin koje su izuzetno važne za stabilnost i regeneraciju hrskavica.

 

Pretpostavlja se da hidrolizat kolagena ima značajnog uticaja u obnavljanju hrskavice i da je posebno koristan kod degenerativnih bolesti zglobova i kostiju, za izgradnja hrskavice, ligamenata, tetiva, kostiju, daje strukturu i elastičnost krvnim sudovima, stimuliše i povećava rast i snagu mišića, održava elastičnost i vlažnost kože čime smanjuje i odlaže pojavu bora, stimuliše rast noktiju i kose. Kompleks aminokiselina kolagena ima značajan uticaj za oporavak tela od treninga, kao i povećanje izdržljivosti tokom treninga, pa se preporučuje uzimanje ovih kompleksa pre, tokom i nakon treninga.

 

Sastav

U 100 g

U 10 g

%PDU

Aktivni sastojci:

Peptidi hidrolizovanog kolagena

100 g

10 g

**

Nutritivne informacije:

Energetska vrednost

364 kcal/1547 kJ

4 kcal/155 kJ

*

Masti

Zasićene masne kiseline

0 g

0 g

0 g

0 g

*

*

Ugljeni hidrati

Šećeri

0 g

0 g

0 g

0 g

*

*

Proteini

91 g

9,1 g

*

So

0 g

0 g

*

Natrijum

0,3 g

0,03 g

*

*PDU = preporučeni dnevni unos; **PDU = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen.

 

Sastojci: Peptidi hidrolizovanog kolagena (100%).

 

Doziranje i način upotrebe: Pomešati sadržaj 1 dozne merice (10 g) sa 250 ml vode. Uzimati 1 – 2 puta dnevno.

 

Upozorenje: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, deci, trudnicama i dojiljama. Ukoliko bolujete od neke bolesti, obavezno pre uzimanja proizvoda konsultovati svog lekara ili farmaceuta.

 

Napomene: Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati svog lekara ili farmaceuta.

 

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, SOJE, GLUTENA, JAJA, RIBE, LJUSKARA I SULFITA.

 

Način čuvanja: Čuvati na suvom i tamnom mestu na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece! Ne koristiti ako je zaštitna folija pocepana.

 

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd