Vitalikum antioxidant matrix (90 kapsula)

1.990,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Antioxidant Matrix

 

 

  •  

    17 visokoefikasnih antioksidanata

  •  

    Zaštita ćelija od slobodnih radikala

  •  

    Vitamini i minerali

  •  

    Jača imuni sistem

  •  

    Poboljšava koncentraciju

  •  

    Dodatak ishrani

  •  

    Podrška kardiovaskularnom sistemu

  •  

    Pakovanje za 90 dana

 

 

Antioksidanti su supstance koje sprečavaju vezivanje slobodnih radikala za ćelije naših tkiva. Procesom oksidacije u našim ćelijama oslobađaju se slobodni radikali koji se usled nedostatka elektrona vezuju za naše ćelije i štetno deluju na njih. Slobodni radikali oslobađaju se u našem organizmu putem metabolizma ili su uzrokovani spoljašnim faktorima (sunčevo zračenje, zagađenost, alkohol, pušenje ali i preterana fizička aktivnost). Kao posledica “modernijeg” načina života a naše izlaganje ovim spoljašnim faktorima je konstantno, potreba za antioksidantima je sve veća i veća. Neki antioksidanti se sami sintetišu u našem organizmu međutim, zbog pojačanog delovanja pomenutih spoljašnjih faktora, kao i današnjeg ubrzanog i nezdravog načina života neophodni su nam antioxidanti i u vidu dodataka ishrani. Antioksidanti nam omogućavaju stalnu zaštitu ćelija od slobodnih radikala i time nam produžavaju vek i poboljšavaju kvalitet života.

 

Konzumiranjem antioksidanata smanjujemo rizike od genetski naslednih bolesti, štitimo ćelije od slobodnih radikala, poboljšavamo koncentraciju, jačamo imuni sistem, preventivno delujemo na oboljenja i pomažemo našem telu da bolje funkcioniše kao i da sporije i zdravo stari.

 

Vitalikum Antioxidant Matrix je pažljivo dizajnirana formula koja sadrži 17 visokoefikasnih antioksidanata koji štite vaše ćelije od slobodnih radikala i jačaju imuni sistem.

 

 

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani na bazi vitamina, minerala, aminokiselina i biljaka.Vitamin C, cink, selen i bakar doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Sadržaj aktivnih sastojaka

U dnevnoj dozi

(1kapsula )

%NRV*

Sadržaj aktivnih sastojaka

U dnevnoj dozi

(1 kapsula)

%NRV*

Vitamin A

900 µgRE1

112

L-glutation

25 mg

**

Vitamin C

165 mg

206

Sprašeni cvet nevena (Calendula officinalis)

25 mg

**

Vitamin E

18 mg TE2

150

Ekstrakt lista artičoke (Cynara cardunculus var. scolymus)

25 mg

**

Vitamin B3

20 mg

125

Ekstrakt ploda šipka (Rosa canina)

- od čega polifenola

20 mg

1 mg

**

**

Selen

65 µg

118

Sprašeni plod plave borovnice (Vaccinium uliginosum L)

20 mg

**

Cink

12,5 mg

125

Sprašeni plod crvenog gloga (Crataegus oxyacantha)

20 mg

**

Bakar

1 mg

100

Sprašena opna zrna grožđa (Vitis vinifera L)

20 mg

**

Sprašena alga spirulina

(Arthrospira platensis)

75 mg

**

Sprašeno seme sikavice (Silybum marianum)

20 mg

**

*NRV = nutritivna referentna vrednost; ** = NRV nije ustanovljena; RE1= Retinol ekvivalent TE2= Tokoferol ekvivalent

 

Sastojci: Kalcijum-L-askorbat; omotač kapsule: hidroksipropilmetilceluloza; sprašena alga spirulina ( Arthrospira platensis); sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; L-glutation; sprašeni cvet nevena (Calendula officinalis); ekstrakt lista artičoke (Cynara cardunculus var. scolymus) 4:1; nikotinamid; ekstrakt ploda šipka (Rosa canina) 5% polifenola; sprašeni plod plave borovnice (Vaccinium uliginosum L); sprašeni plod crvenog gloga (Crataegus oxyacantha); sprašena opna zrna grožđa (Vitis vinifera L); sprašeno seme sikavice (Silybum marianum); lubrikans: magnezijum-stearat; D-alfa-tokoferol; cink-glukonat; bakar(II)-sulfat; natrijum-selenit; retinil-acetat.

 

Način primene: konzumirati 1 kapsulu dnevno.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i MLEKOSOJAJAJA, RIBA i PŠENICA.

 

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama osetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda, deci, trudnicama i dojiljama. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, udaljen od direktnog uticaja sunca, na sobnoj temperaturi. Čuvati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: Slovenija

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog