Vitalikum trace mineral matrix

2.490,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Trace Mineral Matrix

  •  

    Preko 70 potpuno prirodnih minerala u jonskom obliku

  •  

    Poreklom iz Velikog slanog jezera u Juti, SAD

  •  

    Esencijalni mikro nutrijenti za dobro zdravlje i vitalnost

  •  

    Tečna, solubilna i PH balansirajuća formula

  •  

    Pakovanje 59ml - 24 serviranja

 

Minerali su neorganski hemijski elementi. Od 103 koliko je za sada poznato, čak 80 njih nalazi se u našem organizmu. Klasična definicija minerala koji ulaze u sastav našeg organizma je da su to su elementi koje se u organizmu nalaze u vrlo malim količinama, neki gotovo u tragovima (po tome su i dobili naziv - "elementi u tragovima"), ali su neophodni za normalno odvijanje svih procesa u organizmu (metabolizma). Minerali su nosioci životnih funkcija organizma, jer su u sastavu enzima bez kojih nema neophodnih biohemijskih procesa. Dovoljno je reći da su minerali za enzime (naše katalizatore) isto što i kiseonik za disanje čoveka. Njihov se nedostatak u ishrani manifestuje celim nizom naizgled beznačajnih oštećenja, ali na kraju ipak ozbiljnih, pa čak i smrtonosnih. Neki naučnici smatraju da su minerali važniji od vitamina, jer se u živom organizmu gotovo nikako ne mogu stvoriti. Minerali u organizmu formiraju koštano tkivo, zube, gleđ, učestvuju u sintezi lipida, ugljenih hidrata, proteina, procesima rasta, proizvodnji energije, aktiviraju enzimske sisteme, osiguravaju provodljivost nerava, kontrolišu ritam kontrakcija mišića i srca, regulišu ravnotežu vode i elektrolita, ćelijsko disanje i acido-baznu ravnotežu.

 

Da bi naš organizam ostao vitalan i zdrav, moramo ih unositi putem hrane, vode ili dodataka ishrani. Minerale, neophodne za normalno funkcionisanje organizma dobijamo iz hrane. Tako je to priroda "zamislila". Međutim svi smo svesni da je u moderno vreme zemljište, a samim tim i hrana, osiromašeno modernim načinima obrađivanja, zagađenjem i drugim faktorima koje je donelo savremeno doba. Sve to je dovelo do toga da se esencijalni minerali koji su ključni za održanje dobrog zdravlja, balansa i vitalnosti sve manje nalaze u hrani i piću koje svakodnevno konzumiramo.

Tu na scenu stupaju dodaci ishrani kojima možemo dopuniti našu dijetu neophodnim nutrijentima.

Trace Mineral Matrix je potpuno prirodan, koncentrovani kompleks punog spektra, prirodno prisutnih minerala u tragovima u jonskom obliku dobijen procesom koncentrisanja vode iz Velikog slanog jezera u Juti, SAD. Proizvod sadrži preko 70 minerala koji se nalaze u prirodi i to u jonskom, bioraspoloživom obliku.

 

Samo nekoliko kapi dnevno dodato vašem omiljenom napitku vratiće mikro minerale u vašu ishranu.

 

Namena proizvoda: Tečni dodatak ishrani sa prirodno sadržanim jonima minerala.

Sadržaj aktivnog sastojka

U dnevnoj dozi

(40 kapi)

Hlorid

650 mg (81% NRV*)

Magnezijum

250 mg (66% NRV*)

Sulfat

40 mg**

Litijum

1,5 mg**

Bor

1 mg**

*NRV=nutritivna referentna vrednost; **=NRV nije ustanovljena

 

Sastojci: koncentrovana voda iz Velikog slanog jezera u Juti, SAD.

Način primene: Konzumirati 40 kapi (½ kafene kašičice) dnevno. Režim započeti sa 10 kapi, a zatim povećavati dnevnu dozu svakog sledećeg dana za 10 kapi dok se ne dostigne 40 kapi. Preporučljivo je mešati sa sokom ili hranom podeljeno u nekoliko manjih porcija tokom dana. Za re-mineralizaciju destilovane vode, reverznom osmozom ili na drugi način prečišćene vode, dodati 5-10 kapi po litru. Može doći do kristalizacije, ali to ne utiče na kvalitet proizvoda.

Informacije o alergenima: Bez alergena.

Upozorenja: Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, na sobnoj temperaturi. Čuvati van domašaja dece.

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog