Putna igra domine, 0534-04

600,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Putna igra domine, 0534-04

Putna igra Domine ili pak džepna igra odnosi se pre svega na male dimenzije pakovanja ove društvene igre, te je veoma pogodna za prtljag tj.transport. Ne zauzima mnogo mesta. Tako da je veoma zgodna za igranje dok se putuje na određenu destinaciju, zatim za ublažavanje dosade na plaži, u restoranu dok se čeka hrana, neki veliki red itd.

Ovoga puta predstavljamo klasičnu igru Domine ili u nekim zemljama poznata pod nazivom Domino. Da li je potrebno objašnjavati o čemu se radi?
Ukratko pravila igre

Prvo treba sve mini pločice okrenuti licem prema stolu (deo domine gde se nalazi crta na sredini pločice sa ili bez tačkica) i promešati. Potom se deli svakom igraču određen broj domina (po dogovoru, jer zavisi od broja igrača) koje drže ispred sebe, ali tako da drugi igrači ne mogu da vide lice pločica. Svaki igrač igra sa svojim pločicama na svom potezu uvek odigrava po jednu pločicu. Ona se postavlja sa jedne ili druge strane već poređanih pločica, sa licem okrenutim na gore. Pločice se slažu tako da se dodiruju svojim užim stranama u istoj vrednosti. Ako je na jednoj polovini jedna tačkica, na nju se nastavlja domina koja na svojoj polovini ima jednu tačkicu.

Tokom igre, takođe se vuku domine iz zajedničke gomile ukoliko igrač nema kod sebe odgovarajuću pločicu. Cilj svakog igrača je da ostane bez svojih domena, a onaj koji u tome prvi uspe je pobednik. Dešava se da se igra blokira, jer ni jedan od igrača ne može da se nastavi sa slaganjem ploča iz svoje gomile. U tom slučaju pobednik je onaj igrač koji ima najmanje tačkica na pločicama, koji su mu preostale.

- Pravila: Češki
- Materijal: metalne domine
- Težina: 1 od 5
- Vreme trajanja igre: od 10 minuta pa na više
- Uzrast: od 5 pa na više godina

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: Kina

Tačan podatak o uvozniku je naveden na deklaraciji na proizvodu.