Biotech 100% creatine monohydrate (300g)

2.390,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Biotech 100% creatine monohydrate (300g)

- za povećanje mišićne snage
- za povećanje mišićne izdržljivosti
- čist kreatin monohidrat

Brojna istraživanja su dokazala kako kreatin monohidrat uspešno povećava snagu i pomaže povećanju mišićne mase. Može se reći da je kreatin monohidrat jedan od najpopularnijih i najdelotvornijih suplemenata među sportistima.

Organizam tokom sinteze ATP (adenozin tri fosfata) koristi kreatin monohidrat. Kreatin ima važnu ulogu u procesu kontrakcije mišića. ATP daje energiju tako što se jedan od molekula fosfata odvaja i tako se stvara jedan drugi spoj i to ADP (adenozin difosfat). Nažalost, u mišićnim tkivima se nalazi samo mala količina ATP-a. Kreatin predaje svoje molekule fosfata ADP-u, te se ponovo stvara ATP, što muskulatura može opet da koristi prilikom kontrakcija. Ukoliko se više kreatina nađe u mišićima time će se stvarati veća količina ATP-a. Ovako se obezbeđuje da mišići pruže maksimalni učinak. Kreatin pomaže i regeneraciju mišića.

Prema podacima naučnih istraživanja korišćenje kreatina duže vreme povećava sledeće faktore:

- maksimalnu upotrebu snage 5-15%

- maksimalni prosečni učinak 5-15%

- sprint (brza snaga) vežbe 1-5%

- ponavljanje serije vežbi 5-15%

Namena: dodatak ishrani za sportiste na bazi kreatina.

Aktivan sastojak

U 100g proizvoda

U dnevnoj dozi (3,4g)

%PDU

Kreatin monohidrat

-od čega kreatina

100 g

87,912 g

3,4 g

3 g

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Način primene: uzimati jednu porciju (3,4 g) dnevno sa 300 ml vode ili drugog napitka po vašoj želji. Tokom dana popiti najmanje još 2 l vode. Pripremati neposredno pre konzumiranja!

Sastojci: mikronizovani kreatin monohidrat.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka preparata, osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, osobama sklonim dehidraciji, osobama koje uzimaju bilo kakve lekove, osobama sa oštećenom funkcijom bubrega, i dijabetičarima. Mogući neželjeni efekti su blagi i obuhvataju gastrointestinalne smetnje. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe kosultovati lekara/farmaceuta.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu, daleko od direktnih uticaja toplote, vlage i sunčevih zraka, na temperaturi od 5 do 25ºC. Čuvati van domašaja dece.

Proizvođač: Biotech

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog