Čisto agilno - razvoj softvera, agilne vrednosti i principi, Robert C. Martin

1.980,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Čisto agilno - razvoj softvera, agilne vrednosti i principi, Robert C. Martin

Čisto agilno - razvoj softvera

Opis

Dvadeset godina nakon što je Agile Manifest prvi put predstavljen, legendarni Robert C. Martin („Ujak Bob“) ponovo uvodi agilne vrednosti i principe za novu generaciju programera softvera. U ovoj željno iščekivanoj knjizi, autor najprodavanijih knjiga „Čista arhitektura“ i „Jasan kod“ koje su prevedene na srpski, pokazuje kako do agilnog razvoja dovesti do sada neviđeni nivo profesionalnosti i discipline da bi bio napisan mnogo efikasniji i uspešniji softver.

Baš kao u drugim Martinovim knjigama, u knjizi „Čisto agilno - razvoj softvera“ on ne predstavlja samo više mogućnosti i opcija i ne kaže „najbolje prosudite sami“, već vam prikazuje koje izbore treba da donesete i zašto su ti izbori presudni za vaš uspeh. Pišući u agilnom kontekstu, Martin nudi direktne, smislene odgovore na ključna pitanja:

  • Kako i zašto je nastala agilna metodologija?

  • Koji su troškovi i koristi od agilnosti?

  • Koje su najefikasnije prakse agilnog razvoja?

  • Kako treba organizovati agilni tim?

  • Kakve uloge igraju programeri, ispitivači i menadžeri u agilnom timu?

  • Koja je uloga agilnog trenera?

  • Šta je sa agilnom metodologijom za velike projekte?

  • Koje vrste projekata imaju koristi od agilnosti?

Čisto agilno - razvoj softvera“ je osnovno štivo za programere, menadžere, ispitivače, projektne menadžere i svakog softverskog stručnjaka koji vodi agilni projekat ili učestvuje u agilnom projektu.

Autor

Robert C. Martin („Ujak Bob“) je programer od 1970. godine. On je suosnivač sajta cleancoders.com, koji obezbeđuje video obuku za softverske programere na Internetu, i osnivač je firme „Uncle Bob Consulting LLC“, koja obezbeđuje softversko savetovanje, obuku i usluge razvojne veštine velikim korporacijama širom sveta. Ranije je služio kao „majstor svog zanata“ u konsultantskoj softverskoj firmi „8th Light Inc.“ sa sedištem u Čikagu; tri godine je bio glavni urednik časopisa „C++ Report“ i prvi predsedavajući saveza „Agile Alliance“. Gospodin Martin je objavio na desetine članaka u raznim trgovačkim časopisima i redovan je govornik na međunarodnim konferencijama i prodajnim sajmovima. Napisao je i uredio mnoge knjige, uključujući „Čista arhitektura“, „The Clean Coder“ i „Jasan kod“ (izdavača „Pearson Addison-Wesley“).

Sadržaj

Poglavlje 1: Uvod u agilnu metodologiju

Poglavlje 2: Razlozi zbog kojih treba biti agilan

Poglavlje 3: Poslovna praksa

Poglavlje 4: Timska praksa

Poglavlje 5: Tehnička praksa

Poglavlje 6: Postati agilan

Poglavlje 7: Veština razvoja softvera (Craftsmanship)

Poglavlje 8: Zaključak

Autor: Robert C. Martin

Broj strana: 240

ISBN broj: 978-86-7310-564-2

Godina izdanja: 2021.

Izdavač: Kompjuter biblioteka, Beograd