Čist C++ 20, obrasci održivog razvoja softvera i najbolje prakse, Stephan Roth

2.420,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Čist C++ 20, obrasci održivog razvoja softvera i najbolje prakse, Stephan Roth

Čist C++ 20

Obrasci održivog razvoja softvera i najbolja praksa

Napišite savremeni, proširivi i izdržljivi softver koji možete održavati pomoću modernog jezika C++. Ova knjiga, ažurirana za nedavno objavljeni standard C++ 20, obavezna je za svakog programera, softverskog arhitektu ili vođu tima koji su zainteresovani za dobro izrađen C++ kod i koji takođe žele da uštede na troškovima razvoja. Ako želite da naučite da napišete bolji C++ kod, knjiga „Čist C++ 20“ je upravo ono što vam treba. Napisana je za C++ programere svih nivoa veština i na primerima pokazuje kako se može napisati razumljiv, fleksibilan, održiv i efikasan C++ kod. Čak i ako ste sezonski programer za C++, u ovoj knjizi postoje informacije i tačke podataka koje će vam biti korisne u vašem radu.

Ako ne vodite računa o svojoj bazi kodova, možete proizvesti veliku, neurednu i neodrživu „zver“ na bilo kojem programskom jeziku. Međutim, posebno projekti na C++-u često postaju neuredni i obično postaju „noćna mora“ kada je reč o održavanju. Postoji mnogo C++ koda koji izgleda kao da je napisan osamdesetih godina prošlog veka i koji ignoriše principe i praksu dobro napisanog i modernog jezika C++.

Čini se da su programere C++ zaboravili oni koji „propovedaju“ principe izrade softvera i čistog koda. Veb je prepun primera C++ koda koji mogu biti veoma brzi i visokooptimizovani, ali su njihovi programeri potpuno ignorisali elementarne principe dobrog dizajna i dobro napisanog koda. U ovoj knjizi je objašnjeno kako da to izbegnete i kako da najbolje iskoristite vaš C++ kod. Otkrićete da vaše pisanje koda postaje efikasnije i, što je najvažnije, zabavnije.

Šta ćete naučiti:

  • Steći ćete zdrave principe i pravila za čisto kodiranje na jeziku C++.

  • Izvršićete razvoj koji je vođen testovima (TDD).

  • Bolje ćete modulirati svoju C++ bazu koda.

  • Otkrićete i primenićete projektne obrasce i idiome C++jezika.

  • Napisaćete C++ kod u objektno-orijentisanom i u funkcionalnom stilu programiranja.

Kome je namenjena ova knjiga

Namenjena je bilo kojem C++ programeru ili softverskom inženjeru koji želi da proizvede bolji kod.

O autoru

Stephan Roth je koač, savetnik i trener za sistemski i softverski inženjering u nemačkoj konsultantskoj kompaniji „oose Innovative Informatik eG“, čije je sedište u Hamburgu. Pre nego što se pridružio toj kompaniji, radio je dugi niz godina kao programer softvera, softverski arhitekta i sistemski inženjer u oblasti radio-izviđanja i šifrovanog sistema za komunikaciju. Razvio je sofisticirane aplikacije, posebno u sistemskom okruženju visokih performansi, i grafički korisnički interfejs koji koristi C++ i druge programske jezike. Stephan je aktivni pobornik pokreta Software Craftsmanship i bavi se principima i praksom razvoja čistog koda (CCD-om).

Sadržaj

Predgovor

  1. Uvod

  2. Izgradite bezbednosnu mrežu

  3. Budite principijelni

  4. Osnove čistog C++ koda

  5. Napredni koncepti modernog jezika C++

  6. Modularizacija

  7. Funkcionalno programiranje

  8. Razvoj koji je vođen testovima

  9. Projektni obrasci i idiomi

Epilog

Autor: Stephan Roth

Broj strana: 508

ISBN broj: 978-86-7310-567-3

Godina izdanja: 2021.

Izdavač: Kompjuter biblioteka, Beograd