Principi lepog veb dizajna, Jason Beaird & Alex Walker & James George

2.420,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Principi lepog veb dizajna, Jason Beaird & Alex Walker & James George

KNJIGA U BOJI U TVRDOM POVEZU.

Principi lepog veb dizajna je idealna knjiga za sve koji žele da dizajniraju izvanredne veb sajtove koji pružaju sjajno korisničko iskustvo. Bilo da ste programer koji želi da zna kako da napravi vizuelno dopadljive aplikacije, ili početnik koji želi da krene putem veb dizajnera, ova knjiga će vas naučiti da:

  • razumete šta čini “dobar dizajn”, kroz otkrivanje do implementacije
  • efektno koristite boje, razvijate šeme boja i kreirate palete
  • kreirate ugodne razmeštaje pomoću mreža, pravila trećina i simetrije
  • koristite teksture: linije, tačke, oblike, zapreminu i dubinu
  • primenom tipografije običan dizajn pretvorite u odličan
  • birate, uređujete i pozicionirate fotografije

Ovaj vodič koji se lako prati je ilustrovan lepim, kolornim primerima i vodiće vas kroz proces stvaranja dizajna od početka do kraja.

Četvrto izdanje ovog bestselera je značajno unapređeno i sada sadrži:

  • ažurirani i prošireni deo o tehnikama prilagodljivog dizajna
  • novi primer projekta
  • novu sekciju o bibliotekema šara i uklapanju dizajna u radni tok razvoja modernih aplikacija
  • uobičajene šablone korisničkog interfejsa i izvore

Dobar dizajn nije čarolija

Principi lepog veb dizajna uklanja nagađanje iz dizajna i otkriva jednostavne i pouzdane tehnike koje će obezbediti dobre dizajnerske odluke.

Bogato ilustrovan detaljnim primerima, Principi lepog veb dizajna je vodič koji ćete lako pratiti kroz proces stvaranja odličnog dizajna, od početka do kraja. Prethodno dizajnersko iskustvo nije potrebno.

Ova knjiga se sastoji od pet poglavlja. Možete ih čitati od početka do kraja da biste stekli kompletno razumevanje oblasti, a možete i da preskačete delove, ako želite da osvežite znanje vezano za određenu temu. Ako se ustručavate da birate boje, ne inspiriše vas prazna stranica pretraživača, ili se izgubite kada bi trebalo da izaberete odgovarajući font, onda je ovo knjiga za vas.

Metodičan pristup u predstavljanju traidicionalne teorije grafičkog dizajna, onako kako se primenjuje na današnju industriju veb razvoja. Iako je namenjen veb programerima, dizajnerski bukvar i relevantni primeri će koristi čitaocima svih nivoa.

Poglavlje 1: Razmeštaj i kompozicija

wed site design, layout, composition

Svest o dizajnu se u velikoj meri oslanja na razumevanje prostornih odnosa koji postoje među pojedinačnim komponentama dizajna. Prvo poglavlje počinje proces dizajna proučavanjem mogućih komponenti stranice. Nakon definisanja tih blokova, diskutovaćemo o alatima i primerima koji će vam pomoći da napravite solidnu osnovu za svoj dizajn.

Diskusiju ćemo zaokružiti proučavanjem projekta jednog od klijenata, koji ćemo dalje razvijati u svakom poglavlju: dizajn veb sajta Trashmonger, veb stranice fotografa i digitalnog umetnika koji je želeo jednostavan, atraktivan sajt galerijskog tipa za plasman svojih radova.

Poglavlje 2: Boja

Web site Design, color

Biranje boja je možda najmisteriozniji aspekt dizajna. Drugo poglavlje osvetljava ovaj problem razmatranjem estetskih i naučnih aspekata teorije boja. Naoružan tim jednostavnim vodiljama i savetima za stvaranje harmoničnih kombinacija boja, svako može da izabere set boja koje dobro funkcionišu I dopunjavaju glavnu poruku veb sajta. Na kraju, videćete kako je izabrana paleta boja za Trashmonger.

Poglavlje 3: Tekstura

Web site Design, texture

Najčešće zanemarena, tekstura je ključ za stvaranje dizajna koji se ističe. Kada shvatite kako funkcionišu pojedinačni elementi teksture, naučićete kako da koristite tačke, linije I oblike da prenesete I podržite poruku sajta na svim nivoima. Nakon toga ćete iz prve ruke videti kako je dodavanje jednostavne teksture u Trashmonger projekat dalo suptilnu vizuelnu notu našem dizajnu.

Poglavlje 4: Tipografija

Web site Design, typography

Važnost tipografije je neosporna. Slova su svuda, a razumevanje mehanike pisanog jezika je esencija svakog vizuelnog dizajna. U ovom poglavlju zaranjamo u tu bogatu temu, proučavamo osnove oblika slova i ispitujemo razlike među različitim tipovima slova. Takođe ćemo naučiti da uspostavimo tipografski sistem koji će minimizirati broj sati provedenih u podešavanju bezbroj varijabli koje se mogu primeniti na slova, kao što su veličina, visina linija, margine i debljina. Na kraju ćemo se osvrnuti na proces izgradnje sistema slova za projekat Trashmonger.

Poglavlje 5: Slika

Web site Design, imagery

Neophodni pratioci svakod dobro dizajniranog veb sajta su fotografije i ilustracije koje krase njegove stranice. U poslednjem poglavlju ćemo diskutovati o tome šta bi trebalo da tražimo u vizuelnim elementima koje koristimo na našim stranicama i locirati izvore legitimnih pratećih fotografija. Naravno, pronalaženje odgovarajućih fotografija je često samo početak. Takođe ćete naučiti i osnove obrade fotografija, pre nego što vidimo poslednje korake u našem primeru projekta.

O autoru

Jason Beaird je diplomirao grafički dizajn i digitalne medije na University of California Florida. Kada ne radi na veb sajtovima, uživa u rastavljanju elektronike koju koristi u svojim umetničkim radovima. Jason piše o svojim avanturama u oblasti dizajna i tehnologije na svom veb sajtu, jasongraphix.com

James George je strastveni profesionalni veb dizajner iz Sjedinjenih Američkih Država. Voli da se povezuje sa kolegama dizajnerima i programerima. James uživa u bliskoj saradnji sa klijentima u stvaranju moćnih i lepih veb dizajn rešenja.

Autor: Jason Beaird & Alex Walker & James George

Broj strana: 282

ISBN broj: 978-86-7310-558-1

Godina izdanja: 2021.

Izdavač: Kompjuter biblioteka, Beograd