Now Foods 8 billion acidophilus & bifidus (60 kapsula)

2.340,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Now Foods 8 billion acidophilus & bifidus (60 kapsula)

- Uspostavljanje ravnoteže u crevnoj flori
- Podrška imunom sistemu

Naziv "probiotik" potiče od grčke reči "pro bios", što u bukvalnom prevodu znači "za život". Probiotici se definišu kao "dobre", korisne crevne bakterije koje pomažu očuvanju zdravlja. Probiotici uspostavljaju ravnotežu crevne mikroflore, usporavaju rast i razvoj štetnih bakterija, potpomažu dobro varenje, stimulišu imunološki sistem i povećavaju otpornost organizma na infekcije.

Najčešće spominjani i korišćeni probiotici su Lactobacillus i Bifidobacterium vrste.

Stomačne tegobe su problem  sa kojim se svaki čovek s vremena na vreme suočava. Brza hrana i stres samo su neki od krivaca stomačnih problema, koji ukoliko su zanemareni, mogu dovesti do mnogo ozbiljnijih bolesti. Probiotici su važni u rekolonizaciji crevne mikroflore tokom i nakon antibiotske terapije. Antibiotici uništavaju probiotske kulture creva. Suplementacijom probiotika nadoknađuju se uništene kolonije korisnih bakterija, sprečavajući tako do 50% infekcija nastalih kao posledica upotrebe antibiotika.

Preporučena doza: 1 do 2 kapsule dnevno na prazan stomak.

Nutritivne informacije:

Nutritivne informacije

100 g

1 kapsula (0,77 g)

Energetska vrednost

190,4 kJ/45,5 kcal

1,46 kJ/0,35 kcal

Masti

0,39 g

0,003 g

Ugljeni hidrati

10,40 g

0,080 g

Proteini

0,13 g

0,001 g

 

Sadržaj aktivnog sastojka

100 g

1 kapsula (0,77 g)

Lactobacillus Acidophilus*

59,1 x 109 cfu

4 x 108 cfu

Bifidobacterium lactis*

47,3 x 109 cfu

3,2 x 108 cfu

Bifidobacterium longum*

11,8 x 109 cfu

0,8 x 108 cfu

* preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Ostali sastojci: krompirov skrob, želatin, sredstva protiv zgrudvavanja: celuloza, silicijum dioxsid i magnezijum-stearat(biljnog porekla).

Informacija o alergenima: Može da sadrži mleko. Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju mleko, pšenica, gluten, soja, jaja, riba, ljuskari i jezgrasto voće.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav i izbalansiran način života. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Pre upotrebe proizvoda konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Način čuvanja: Proizvod čuvati na suvom i hladnom mestu, van domašaja dece. Nakon otvaranja, preparat treba držati u frižideru.

Proizvođač: Now Foods

Zemlja uvoza: USA

Zemlja porekla: USA

Uvoznik: Limax d.o.o., Beograd