Now Foods acidophilus two billion (100 kapsula)

1.830,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Now Foods acidophilus two billion (100 kapsula)

- Doprinosi zdravoj crevnoj flori
- Pomaže kod gljivičnih infekcija  
- Podrška imunom sistemu

Probiotici se definišu kao "dobre", korisne crevne bakterije koje pomažu očuvanju zdravlja. Probiotici uspostavljaju balans crevne mikroflore, usporavaju rast i razvoj štetnih bakterija, promovišu dobro varenje, stimulišu imunološki sistem i povećavaju otpornost organizma na infekcije.

Jedan od najistaknutijih sojeva bakterija crevnog trakta upravo je Lactobacillus acidophilus. Kao probiotik koristi se već decenijama.

Stomačne tegobe su problem  sa kojim se svaki čovek s vremena na vreme suočava. Brza hrana i stres samo su neki od krivaca stomačnih problema, koji ukoliko su zanemareni, mogu dovesti do mnogo ozbiljnijih bolesti. Probiotici su važni u rekolonizaciji crevne mikroflore tokom i nakon antibiotske terapije. Antibiotici uništavaju probiotske kulture creva. Suplementacijom probiotika nadoknađuju se uništene kolonije korisnih bakterija, sprečavajući tako do 50% infekcija nastalih kao posledica upotrebe antibiotika.

Probiotici obezbeđuju još neke zdravstvene koristi: pomažu kod mučnine tokom putovanja, održavaju zdravlje i pravilno funkcionisanje digestivnog trakta u slučaju hroničnog stresa, kod novorođenčadi, pomažu kod alergijskih reakcija, pomažu obolelima od Crohnove bolesti, održavaju zdravlje pluća i kostiju.

Preporučena doza: Odrasli 1 do 2 kapsule dnevno između obroka na prazan stomak.

Nutritivne informacije:

Nutritivne informacije

100 g

1 kapsula (0,77 g)

Energetska vrednost

190,4 kJ/45,5 kcal

1,46 kJ/0,35 kcal

Masti

0,39 g

0,003 g

Ugljeni hidrati

10,40 g

0,080 g

Proteini

0,13 g

0,001 g

 

Sadržaj aktivnog sastojka

100 g

1 kapsula (0,77 g)

Lactobacillus Acidophilus*

25,9 x 109 cfu

2 x 108 cfu

* preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Ostali sastojci: krompirov skrob, želatin, sredstva protiv zgrudvavanja: celuloza, silicijum dioxsid i magnezijum-stearat( biljnog porekla).

Informacija o alergenima: Može da sadrži mleko. Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju mleko, pšenica, gluten, soja, jaja, riba, ljuskari i jezgrasto voće.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav i izbalansiran način života. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Pre upotrebe proizvoda konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Način čuvanja: Proizvod čuvati na suvom i hladnom mestu, van domašaja dece. Nakon otvaranja, preparat treba držati u frižideru.

Proizvođač: Now Foods

Zemlja uvoza: USA

Zemlja porekla: USA

Uvoznik: Limax d.o.o., Beograd