Blade sport® l-carnitine 1000 (100 kapsula)

1.480,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Blade sport® l-carnitine 1000 (100 kapsula)

- 1000 mg L-karnitina po porciji
- Pretvara masti u energiju
- Deluje kardioprotektivno

L-karnitin je prirodna amino-kiselina koja igra vitalnu ulogu u metabolizmu masti i nalazi se skoro u svim ćelijama u telu. Ova amono-kiselina igra važnu metaboličku ulogu u sagorevanju masti i proizvodnji energije. L-karnitin prenosi masne kiseline u mitohondrije, gde se dalje  vrši njihova oksidacija koja rezultira oslobađanjem energije. Osim toga, štiti mišiće od nakupljanja mlečne kiseline i time sprečava umor i bol u mišićima. Nedavne kliničke studije pokazuju da L-karnitin povećava brzinu oporavka mišićnog tkiva, njihovu snagu i izdržljivost.
L-karnitin se prirodno nalazi u životinjskim namirnicama i generalno ga ima u vrlo malim količinama u biljkama sa izuzetkom kod avokada i nekih fermentisanih sojinih proizvoda. Sintetiše se u ljudskom organizmu uglavnom u jetri i bubrezima iz esencijalnih aminokiselina lizina i metionina, dok niacin, vitamin B6, vitamin C i gvožđe takođe učestvuju u njegovoj biosintezi.
L-karnitin je multi-funkcionalna amino kiselina. Ona vam pomaže da sagorite masti brže, mišićima daje energiju štiti ih i obnavlja tokom treninga. Takođe L-karnitin s'obzirom da utiče na smanjenje triglicerida i povećanje dobrog holesterola u krvi deluje i kardioprotektivno.

L-karnitin L-tartrat može se uspešno kombinovati i uzimati sa svim suplementima za izgradnju mišića i suplementima za sagorevanje masti.

BLADE L-Carnitine 1000 je pogodan za sve sportiste koji žele da smanje telesnu masnoću i poboljšaju svoje performanse.

Namena proizvoda: Dodatak ishrani na bazi L-karnitina.

Sastav:

Aktivni sastojak

U 1 dozi

(1 kapsula)

U dnevnoj dozi

(3 kapsule)

%PDU*

L-karnitin

334 mg

1000 mg

**

*PDU = preporučeni dnevni unos ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Sastojci: L-karnitin L-tartarat. maltodekstrin, kapsula (želatin, boja: titanijum dioksid).

Način primene: Konzumirati 3 kapsule dnevno, najbolje na prazan stomak. U danima treninga konzumirati 30-60 minuta pre treninga.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda, osobama mlađim od 18 godina, trudnicama, dojiljama i osobama koje boluju od epilepsije. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe proizvoda, konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, na hladnom i suvom mestu. Držati van domašaja dece.

Proizvođač: Blade Sport®

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd