Biotech micellar casein (908g)

3.190,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Biotech micellar casein (908g)

- Izvor kazeina, najboljeg postepeno apsorbujućeg proteina
- Pravi anti-katabolički protein
- Postepeni dotok aminokiselina
- Najbolja apsorpcija
- Visok nivo glutamina
- Odličan za upotrebu pred spavanje

Obezbedite vašem telu konstantan dotok amino kiselina u krvotok, u trajanju čak i do 7-8 sati od konzumiranja. Ovo je pogotovo poželjno pre odlaska na spavanje gde vaši mišići ostaju bez hrane puno sati, kao i između obroka kada iz nekog razloga postoji veliki razmak između dva obroka. Postepena apsorpcija kazeina čini ovaj protein vrlo efikasnim u sprečavanju katabolizma, odnosno razgradnje mišića.

Kazein je osnovni gradivni protein mleka koji čini 80% svih njegovih proteina, i proteina mlečnog seruma (surutke) koji čine 20%. Mleko sadrži oko 3-3,5% (30-35 g/l) proteina što čini oko 28% suve materije. Ovo ukazuje da je mleko namirnica bogata proteinima, međutim konzumiranje mleka znači ujedno i unos laktoze i mlečnih masti koje spadaju u kategoriju loših, zasićenih masti a to je ono što želimo da izbegnemo. Naziv kazein potiče od latinske reči „caseus“ što znači sir, jer se zgrušavanjem kazeina omogućava proizvodnja sira i predstavlja osnovni protein u njemu. Kazein je najvažniji protein mleka ne samo zato što je u najvećem procentu zastupljen već i zbog njegovih tehnoloških osobina (proizvodnja sira, mlečno – kiselih proizvoda).

Kazein se smatra kompletnim proteinom jer sadrži sve aminokiseline koje inače ulaze u sastav proteina. Sastav amino kiselina koje se nalaze u kazeinu je veoma sličan sastavu amino kiselina iz surutke ali nije potpuno identičan. Kazein sadrži relativno velike količine glutaminske kiseline i prolina, pored toga sadrži i znatne količine leucina, lizina, valina i asparaginske kiseline.

Kao i svi proizvodi BioTechUsa i Micellar Casein se sastoji od bezbednih i pažljivo biranih sastojaka.

Deklarisani naziv proizvoda: MICELARNI KAZEIN, sa šećerom i zaslađivačem, ukus vanila, dodatak ishrani

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u prahu namenjen za izradu napitka na bazi kazeina uz dodatak glutamina.

Nutritivna vrednost proizvoda:

Nutritivne informacije

U 100 g proizvoda

U jednoj dozi (30 g)

Energetska vrednost

1483 kJ/350 kcal

445 kJ/105 kcal

Masti

-od čega zasićene masti

3 g

1,6 g

0,9 g

0,5 g

Ugljeni hidrati

-od čega šećeri

6,8 g

4,8 g

2 g

1,5 g

Proteini

73 g

22 g

So

1,1 g

0,32 g

Sastojci (ukus čokolade): Koncentrat micelarnog kazeina (iz MLEKA); kakao prah smanjenog sadržaja masnoće; L-glutamin; krem masa [delimično hidrogenizovana kokosova mast, obrano MLEKO u prahu, emulgatori (E471, E472a), glukozni sirup, saharoza, protein MLEKA, stabilizator (kalijum-fosfat), sredstvo protiv zgrudvavanja (kalcijum-fosfat)]; aroma čokolade; zgušnjivač (natrijum-karboksimetilceluloza); so; sredstvo protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid); zaslađivač (sukraloza).

Aktivni sastojci (za ukus čokolade)

U 100 g proizvoda

U jednoj porciji

(30 g)

%PDU*

Koncentrat MICELARNOG KAZEINA

85 g

25,5 g

**

L-glutamin

5 g

1,5 g

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Sastojci (ukus vanile): Koncentrat micelarnog kazeina (iz MLEKA); L-glutamin; aroma vanile; krem masa [delimično hidrogenizovana kokosova mast, obrano MLEKO u prahu, emulgatori (E471, E472a), glukozni sirup, saharoza, protein MLEKA, stabilizator (kalijum-fosfat), sredstvo protiv zgrudvavanja (kalcijum-fosfat)]; zgušnjivač (natrijum-karboksimetilceluloza); so; sredstvo protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid); zaslađivač (sukraloza); boja (tartrarzin***) ***Upotrebljena boja tartrazin može imati nepovoljan uticaj na aktivnost i pažnju kod dece.

Aktivni sastojci (za ukus vanile)

U 100 g proizvoda

U jednoj porciji (30 g)

%PDU*

Koncentrat MICELARNOG KAZEINA

90 g

27 g

**

L-glutamin

5 g

1,5 g

**

Način primene: Pomešati jednu porciju (30 g = 1 ravno napunjena merica ili 2 u vrh pune supene kašike) sa 300 ml vode u šejkeru. Popiti pre odlaska na spavanje.

Informacije o alergenima: Proizvod sadrži MLEKO. Proizvod je proizveden u pogonu gde se prerađuju i JAJA, GLUTEN, SOJA, LJUSKARI, SUMPOR-DIOKSID I JEZGRASTO VOĆE.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. U slučaju preosetljivosti na bilo koji od sastojaka proizvoda prekinuti upotrebu i konsultovati se sa lekarom. Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljama. Osobe sa bubrežnom ili hepatičnom insuficijencijom bi trbelao da budu obazrive pri upotrebi preparata. Eventualni neželjeni efekti mogu da se ispolje u obliku gastrointestinalnih tegoba.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu, u dobro zatvorenoj ambalaži. Čuvati van domašaja dece.

Proizvođač: Biotech

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog