OstroVit choline supreme pure (200g)

1.790,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

OstroVit choline supreme pure (200g)

- 500 mg holin-bitartarata u dnevnoj porciji
- Jednokomponentni suplement
- Stimulacija kognitivne funkcije
- Podrška metabolizmu masti i zdravlju jetre

Holin je organsko hemijsko jedinjenje, zbog sličnosti sa vitaminima B kompleksa, često se i ubraja u grupu vitamina B. Esencijalni je nutrijent, što znači da naš organizam ne može da funkcioniše bez njega. Jedan deo holina se sintetiše u organizmu ali je neophodno da se unosi i putem ishrane ili suplementacije. Holin obezbeđuje pravilnu funkciju jetre, mozga i nervnog sistema, delova koji kontrolišu pamćenje i raspoloženje.

Osnovna uloga mu je (zajedno sa inozitolom) stimulacija kognitivne funkcije (direktna transformacija u acetil-holin, koji je jedan od najvažnijih neurotransmitera). Još jedna od veoma bitnih uloga holina je održavanje zdrave funkcije jetre jer redukuje akumulaciju masnoće u jetri, hroničnu upalu, cirozu i hiperholesterolemiju. Kao sastavni deo fosfolipida ćelijskih membrana i prekursor u sintezi neurostransmitera acetil-holina, učestvuje u reakcijama metilacije, a sposobnost za metabolizam i transport masti podstiče uklanjanje viška masnoće iz jetre.

Preporučuje kod nervne napetosti, osećaja potištenosti i teskobe, za opuštanje i kvalitetniji san. Holin, i uopšte vitamini B kompleksa, povoljno utiče na mentalno zdravlje, kontrolu metabolizma masti kod osoba sa različitim poremećajima tog sistema, a može se preporučiti kod endometrioze, fibrocističnih dojki i u podršci zdravlja dojke i materice.

OstroVit Choline Supreme Pure predstavlja jednokomponentni dodatak ishrani u prahu, u obliku holin-bitartrata visokog kvaliteta. Obezbeđuje 200 g holina visokog kvaliteta u ~400 porcija, čist holin bez nepotrebnih dodataka, doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina, doprinosi održavanju pravilnog metabolizma masti, doprinosi održavanju zdrave funkcije jetre, podržava zdravlje mozga i kičmene moždine (centralnog nervnog sistema), podržava zdravu kognitivnu funkciju (ima pozitivne efekte na memoriju i raspoloženje), učestvuje u procesu detoksikacije.

Namena: dodatak ishrani u prahu na bazi holin-bitartrata. Holin doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina, normalnom metabolizmu masti i održavanju normalne funkcije jetre.

Doziranje i način upotrebe: rastvoriti 1 porcijuproizvoda 500 mg (1 mericu) u 100-150 ml vode ili soka u šejkeru. Konzumirati jednu porciju dnevno.

Nutritivna deklaracija:

Aktivni sastojci

U 100 g proizvoda

1 porcija (500 mg)

%PDU*

Holin-bitartarat

100 g

500 mg

**

*PDU – preporučeni dnevni unos; **PDU nije ustanovljen.

Sastojci: holin-bitartarat.

Alergeni: Može sadržati MLEKO (uključujući LAKTOZU), SOJU, KIKIRIKI (i drugo JEZGRASTO VOĆE), SEME SUSAMA, OVAS, JAJA, LJUSKARE, RIBU.

Upozorenje: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, deci, trudnicama, dojiljama.

Napomena: dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja: čuvati dobro zatvoreno na suvom mestu, na temperaturi 15-25°C, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti. Držati van domašaja dece.

Proizvođač: OstroVit

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd