OstroVit inositol supreme pure (200g)

2.240,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

OstroVit inositol supreme pure (200g)

- 1000 mg čistog inozitola u dnevnoj porciji
- Podrška zdravoj funkciji nervnog sistema
- Podstiče metabolizam glukoze
- Pomaže u smanjenju lošeg holesterola

Inozitol je vrsta šećera koja utiče i na insulinski odgovor tela i na nekoliko hormona povezanih sa raspoloženjem i spoznajom. Često se naziva vitaminom B8, ali zapravo nije vitamin. Inozitol takođe ima antioksidativna svojstva koja se bore protiv štetnih efekata slobodnih radikala u mozgu, cirkulatornom sistemu i drugim telesnim tkivima. Stvara se pretežno u mozgu, srcu, jajnicima, manje u jetri i bubrezima i drugom tkivu. Koriste ga i skeletni i reproduktivni sistemi. Hrana koja je bogata inozitolom (citrusi, integralni proizvodi, semenke, kvasac, mleko, jaja, pečurke, žitarice, crveno bobičasto voće, banane, dinje, pirinač) može da bude iskorišćena za stvaranje inozitola samo uz prisustvo enzima pitaze, koji se takođe unosi hranom.

Inozitol olakšava metabolizam masnih kiselina, štiti jetru od degeneracije i toksičnih materija, sprečava nagomilavanje holesterola na zidovima arterija, potpomaže procese detoksikacije (učestvuje u eliminisanju štetnih materija koje se gomilaju u organizmu nakon terapije lekovima). Inozitol omogućava normalnu funkciju nervnog sistema. Velike količine kofeina uništavaju inozitol i njegove zalihe.

OstroVit Inositol predstavlja dijetetski dodatak u prahu, u obliku čistog inozitola tj. jednog od njegovih oblika, mio-inozitola visokog kvaliteta, bez nepotrebnih dodataka i supstanci i ima sledeća dejstva: podržava zdravu funkciju nervnog sistema, omogućava bolji san i odmor (antistresno dejstvo), ima umirujuće dejstvo na organizam i često se preporučuje uz terapiju kod stanja kao štio su: depresija, nervoza, anksioznost, štiti korisnu crevnu mikrofloru i stimuliše zdravu funkciju želuca (podstiče varenje hrane i pomaže kod kontipacija, jedan je od faktora snižavanja holesterola, pozitivno utiče na jačanje kose, podstiče metabolizam glukoze i pozitivno utiče na insulinski odgovor organizma. Nema kontraindikacija i neželjenih dejstava.

Namena: dodatak ishrani u prahu na bazi mio-inozitola.

Doziranje i način upotrebe: rastvoriti 1 porciju proizvoda 1000 mg (1 mericu) u 100-150 ml vode ili soka u šejkeru. Konzumirati jednu porciju dnevno.

Nutritivna deklaracija:

Aktivni sastojci

U 100 g proizvoda

1 porcija (1000 mg)

%PDU*

Mio-inozitol

100 g

1000 mg

**

*PDU – preporučeni dnevni unos; **PDU nije ustanovljen.

Sastojci: mio-inozitol.

Alergeni: Može sadržati MLEKO (uključujući LAKTOZU), SOJU, KIKIRIKI (i drugo JEZGRASTO VOĆE), SEME SUSAMA, OVAS, JAJA, LJUSKARE, RIBU.

Upozorenje: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, deci, trudnicama, dojiljama.

Napomena: dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja: čuvati dobro zatvoreno na suvom mestu, na temperaturi 15-25°C, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti. Držati van domašaja dece.

Proizvođač: OstroVit

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd