Haya Labs acetyl l-carnitine, 1000mg (100 kapsula)

2.870,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Haya Labs acetyl l-carnitine, 1000mg (100 kapsula)

- stimuliše sagorevanje masti i smanjenje telesne mase
- ubrzava metabolizam
- podrška zdravoj funkciji mozga i nervnog sistema
- povećanje energije
- ubrzavanje procesa oporavka, naročito kod sportista
- obezbeđuje kvalitetniji san i odmor
- jak je antioksidans
- moćan saveznik u borbi protiv stresa i depresije

Acetil L-karnitin (ALC) je acetil estar aminokiseline L-karnitina, bioaktivni oblik aminokiseline L-karnitina. Ima slične funkcije u organizmu kao sam karnitin, ali se brže i efikasnije apsorbuje i prenosi krvotokom, jer lakše prolazi kroz ćelijsku membranu. Ova aminokiselina je, kao i karnitin, odgovorna za transport dugih lanaca masnih kiselina u ćelije gde se proizvodi ATP, ćelijska energija. ALC ubrzava metabolizam, sagoreva masti, povećava energiju, takođe je poznat i kao "hrana za mozak" jer ima blagotvoran uticaj na rad mozga, poboljšava pamćenje i koncentraciju.

Jedna od funkcija acetil L-karnitina je i prenošenje masnoća u ćelijske mitohondrije, gde se u procesu oksidacije sagorevaju oslobađajući energiju. Tako se ne samo organizam oslobađa nepotrebnih masnih depoa, već se dobija i dodatna energija. Isto to radi i sam karnitin, ali ALC obezbeđuje acetil grupu zahvaljujući kojoj tzv. acetil koenzim A, ključni metabolički posrednik, može da se regeneriše, što ima za rezultat transport metaboličke energije i povećanje ćelijske aktivnosti. Acetil grupa još omogućava bolju rastvorljivost u vodi, što ima za posledicu ne samo lakše kretanje unutar ćelije, već i kroz njenu membranu, pa i kroz ceo organizam. Tako ALC može da dospe i do delova organizma gde sam L-karnitin ne može.

Acetil L-karnitin se koristi i za poboljšanje kognitivne funkcije mozga tako što učestvuje u produkciji ključnog moždanog transmitera, acetilholina, a može takođe da bude donator acetil grupe za brojne biohemijske reakcije. Značajan je i u zaštiti zdravlja i funkcije srca. Ima antioksidativno dejstvo i usporava odumiranje ćelija. Kako organizam stari, tako nivo acetil L-karnitina opada, ali se može povećati blagovremenom suplementacijom.

Haya Labs Acetyl L-Carnitine sadrži najkvalitetniji patentirani karnitin Carnipure®.

Aktivna komponenta

1-4 kaps.

100 g

NRV*

Acetil-L-karnitin-hidrohlorid

500-2000 mg

54,6 g

**

*NRV – nutritivna referentna vrednost. ** - NRV nije utvrđena.

Sastojci: Acetil-L-karnitin-hidrohlorid, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat), kapsula (želatin).

Doziranje i način upotrebe: odrasli 2 kapsule 2 puta dnevno.

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama sa istorijom epilepsije. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav nači života. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, ŽITARICA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece!

Proizvođač: Haya Labs

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd