Inkospor l-carnitine water (500ml)

170,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Inkospor l-carnitine water (500ml)

- 2000 mg L-karnitina u boci
- Bez šećera
- Pogodan za vegane
- 3 sjajna ukusa

Inkospor® L-Carnitine water je osvežavajući napitak male kalorijske vrednosti, praktično je bez kalorija. Proizveden je od prirodne mineralne vode, bez dodatka šećera i sa prirodnim aromama zelene jabuke, grejpfruta i limuna i limete. 2000 mg L-karnitina u svakoj boci garantuju ubrzanje metabolizma masti i njihovo uspešno sagorevanje.

O L-karnitinu i njegovom uticaju na metabolizam masti puno je pisano. Međutim nije naodmet podsetiti još jednom na sve uloge i benefite koje L-karnitin ima u organizmu.

L-karnitin je karboksilna kiselina, prisutna u gotovo svim ćelijama organizma. Osnovna uloga mu je učešće u metabolizmu masti i oslobađanju energije, što je od naročite važnosti za srčani i skeletne mišiće. Dovodi do smanjenja telesnih masti, većeg korišćenja masnih kiselina i štednje glikogena, poboljšanja aerobne sportske aktivnosti i vazodilatacije (širenje krvnih sudova) u perifernim tkivima. Organizam može i sam da ga proizvede sintezom iz aminokiselina metionina i lizina, ali u određenim uslovima postaje uslovno esencijlna i potrebno ju je dodatno uneti putem hrane i/ili suplementacije. U slučaju deficita L-karnitina u organizmu, masti se ne iskorišćavaju za stvaranje energije, nego se pojačano talože u vidu potkožnog masnog tkiva. Pored povećanja masnih naslaga, nedostatak L-karnitina, izaziva umor. Tokom sportskih aktivnosti L-karnitin povećava energetski nivo i prag izdržljivosti organizma i pomaže mu da prebrodi trening. Telo se oslanja više na masti za dobijanje energije, tako štedi glikogen i to zajedno sa redukcijom skupljanja mlečne kiseline u mišićima, produžava i povećava kapacitet vežbanja pre pojave zamora. L-karnitin poboljšava tonus srčanog mišića i funkciju srca, stimuliše njegovo snabdevanje energijom i poboljšava rad kardiovaskularnog sistema.

Inkospor® L-Carnitine water je idealno piće za konzumiranje pre i tokom treninga. Omogućiće vam brže sagorevanje telesnih masti, bolje iskorišćenje energije iz masti i naravno dobru hidrataciju tokom fizičke aktivnosti.

Nutritivna vrednost

100 ml

500 ml

Energetska vrednost

11 kJ (2 kcal)

55 kJ/(10 kcal)

Masti

- od čega zasićene masne kiseline

0 g

0 g

0 g

0 g

Ugljeni hidrati

- od čega šećeri

0 g

0 g

0 g

0 g

Proteini

0 g

0 g

So

0 g

0 g

*Vrednosti u tabeli su izražene za ukus zelena jabuka

Sastojci (ukus zelena jabuka): prirodna mineralna voda, L-karnitin (0,4%), kiselina (limunska kiselina), aroma, zaslađivači (acesulfam K, sukraloza), konzervansi (kalijum-sorbat, natrijum-benzoat).

Sastojci (ukus grejpfrut): prirodna mineralna voda, L-karnitin (0,4%), kiselina (limunska kiselina), prirodna aroma, zaslađivači (acesulfam K, sukraloza), konzervansi (kalijum-sorbat, natrijum-benzoat).

Sastojci (ukus limun-limeta): prirodna mineralna voda, L-karnitin (0,4%), kiselina (limunska kiselina), prirodne arome, zaslađivači (acesulfam K, sukraloza), konzervansi (kalijum-sorbat, natrijum-benzoat).

Preporučena upotreba: 1 boca dnevno. Proizvod nije zamena za raznovrsnu i balansiranu ishranu i zdrav način života.

Način čuvanja: dobro zatvoren proizvod čuvati na suvom i hladnom mestu dalje od direktnih uticaja sunčevih zraka.

Proizvođač: Inkospor

Zemlja uvoza: Nemačka

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd