Scitec Nutrition protein puding (40g)

150,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Scitec Nutrition protein puding (40g)

- Dodatak ishrani za izradu pudinga sa zaslađivačima
- 30 g proteina po porciji
- Brza i laka priprema

PROTEIN PUDING je prašak za izradu pudinga u kome možete svakodnevno uživati bez griže savesti.

Ovo je idealna zdrava poslastica za sve sportiste i rekreativce koji vode računa o zdravoj ishrani, a posebno za one koji tek žele da započnu sa zdravim načinom života ali "ne mogu" bez nezdravih slatkiša!

Ako želite da oplemenite svoje čulo ukusa, i osvežite telo iznemoglo od napornih treninga, PROTEIN PUDING je najbolji izbor.

Osim ukusa, ovaj proteinski suplement sadrži i skoro savršenu sinergiju proteina visoke biološke vrednosti – najvećim udelom, kazein (mlečni protein) i koncentrat proteina surutke (WPC). Kazein je pored odličnog profila esencijanih aminokiselina (u prvom planu su relativno velike količine glutaminske kiseline i prolina, kao i znatne količine BCAA, lizina i asparaginske kiseline), poznat po produženoj apsorpciji, tako da će hraniti vaše telo u dužem vremenskom periodu.

Kazein je sporo-otpuštajući protein, vreme koje je potrebno za njegovu apsorpciju je višečasovno, što je izuzetno dugo u poređenju sa ostalim izvorima proteina poput proteina surutke. Pomaže u očuvanju mišićne mase, idealan je za upotrebu pre noćnog sna, zbog čega je jedan od omiljenih proteina u svetu bodibildinga.

Istraživanja pokazuju da je i 7 sati nakon uzimanja kazeina nivo aminokiselina u krvi ostao na visokom nivou, što je još jedan od razlog zbog čega je ovaj protein idealni "noćni protein". Iako je opšte poznato da je nakon treninga idealno uzimati „brzi“ whey protein, novija istraživanja sve više idu u prilog tome da se posle treninga konzumiraju proteini brze i postepene apsorpcije (i whey i kazein).

Nije zgoreg navesti i prednosti whey proteina:

- Brža apsorpcija, kao rezultat odlične svarljivosti,
- Idealan profil esencijalnih amino kiselina, visok sadržaj BCAA i glutamina
- Najviša biološka vrednost u svetu proteina koja garantuje maksimalnu iskoristljivost od strane naših tkiva i organa, a samim tim i brži oporavak od napornih treninga.
- Prisustvo imuno-aktivnih proteinskih frakcija koje doprinose dobrom imunitetu, kao i očuvanju i unapređenju zdravlja uopšteno.

Kombinovanjem ove dve vrste proteina dobili smo idealnu proteinsku mešavinu koju možemo koristiti ne samo kada želimo da se zasladimo, već i kao zamenu obroka, neposredno posle treninga, ili pre počinka. Naravno, Scitec Nutrition je u svoju korist usmerio svojstva kazeina, tako da je konzistencija šejka delom posledica i gustine rastvorenog kazeina.

Namena: prašak za izradu pudinga sa proteinima surutke i kazeinom.

Nutritivna vrednost proizvoda:

Nutritivne informacije

100 g

40 g

Energetska vrednost

1526 kJ/360 kcal

609 kJ/144 kcal

Proteini

75 g

30 g

Ugljeni hidrati

-od kojih šećeri

4,3 g

4,0 g

1,7 g

1,6 g

Masti

-od kojih zasićene masti

4,8 g

2,0 g

1,9 g

0,8 g

So – natrijum hlorid*

100 mg

40 mg

- potiče isključivo od prirodno prisutne soli

Sastojci:

Sadržaj aktivnih sastojaka

g/100 g

g/40 g

Kalcijum-kazeinat (iz mleka)

57,50

23,00

Koncentrat proteina surutke 80%

(Ultra Whey Instant)

(iz mleka, emulgator: soja lecitin)

19,47

7789

Punomasno mleko u prahu

6,74

2696

Koncentrat proteina surutke 80 (Lactomin®)

(iz mleka, emulgator: soja lecitin)

4,87

1948

Kakao prah (sa niskim sadržajem masti 10-12%)

4,00

1,6

Sastojci: Kalcijum-kazeinat (iz mleka); koncentrat proteina surutke 80% - Ultra Whey Instant (iz mleka, emulgator: soja lecitin), koncentrat proteina surutke 80 – Lactomin® (iz mleka, emulgator: soja lecitin); punomasno mleko u prahu; zgušnjivači: ksantan guma, karagenan; kakao prah (sa niskim sadržajem masti 10-12%); arome čokoladnih pralina, gorke i crne čokolade; zaslađivači: sukraloza i Acesulfam K.

Način upotrebe: pomešati 40 g praška sa 250 ml vode uz pomoć šejkera dok se ne zgusne. Već pripremljen puding čuvati na 4°C i iskoristiti u roku od 2 dana!

Upozorenja: Ne preporučuje se primena kod osoba preosetljivih na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu, zdrav i izbalansiran način života. Čuvati van domašaja dece!

Informacija o alergenima: Sadrži MLEKO i SOJU (LECITIN). Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, KIKIRIKI, JEZGRASTO VOĆE, CELER, RIBA i LJUSKARI.

Način čuvanja: čuvati na suvom i hladnom mestu.

Proizvođač: Scitec Nutrition

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog