Haya Labs gaba (100 kapsula)

1.790,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Haya Labs gaba (100 kapsula)

- 500 mg GABA u kapsuli
- smanjuje masne naslage
- pospešuje sintezu hormona rasta
- povećava mišićnu masu i snagu
- pomaže ciklus spavanja - omogućava čvrst, okrepljujući san i lako buđenje
- dobar je regulator krvnog pritiska
- ublažava bol

GABA ili gama-aminobuterna kiselina je neproteinska aminokiselina, inače prirodno prisutna u ljudskom telu koja se u mozgu sintetiše iz glutaminske kiseline i ima ulogu glavnog inhibitornog neurotransmitera u centralnom nervnom sistemu. Bez gama-aminobuterne kiseline (GABA) nervne ćelije suviše često i suviše lako šalju impulse što je povezano sa poremećajima kao što su: anksioznost, insomnija, epilepsija, predmenstrualni sindrom, bol, i moguće, depresija.

U organizmu se u većim koncentracijama nalazi u hipotalamusu, koji se nalazi u zadnjem delu mozga, i reguliše cikluse spavanja, telesnu temperaturu i aktivnost hipofize. Prema nekim istraživanjima GABA je prirodni stimulator glavne endokrine žlezde - hipofize, koja između ostalih luči i hormon rasta (GH), poznatog po svom anabolnom i lipotrofnom svojstvu kao posledice uticaja na metabolizam masti i proteina. Zbog navedenog svojstva (da može da utiče na povećanje lučenja hormona rasta) u upotrebi su suplementi na bazi GABA-e za koje se smatra da mogu da povećaju sportske performanse kod sportista i da doprinesu smanjenju telesne masti. Što je veći nivo hormona rasta u krvi, to je manje telesne masnoće i bolja je definisanost mišića.

Aktivna komponenta:

1 kaps.

%PDU*

Gama-aminobuterna kiselina (GABA)

500 mg

**

*PDU – preporučeni dnevni unos. ** PDU - preporučeni dnevni unos nije ustanovljen.

Sastojci: gama-aminobuterna kiselina, kapsula (želatin), sredstva protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid, magnezijum-stearat).

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 kapsula dnevno.

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina, trudnicama, dojiljama. Ne preporučuje se osobama na terapiji anksioliticima i antipilepticima. U slučaju upotrebe drugih lekova, pre upotrebe preparata konsultovati se sa lekarom. Izbegavati konzumiranje alkohola za vreme uzimanja proizvoda. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

Način čuvanja: čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25ºC. Držati van domašaja dece!

Proizvođač: Haya Labs

Zemlja uvoza: Bugarska

Zemlja porekla: Bugarska

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd