Maxler flex joint (360g)

3.290,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Maxler flex joint (360g)

- Hidrolizovani oblik kolagena za bolju apsorpciju
- Izgradnja hrskavice i održavanje njene elastičnosti
- Ublažavanje bola u zglobovima
- Preporučljivo za sportiste, profesionalce i rekreativce, ali i za osobe starijeg životnog doba

Flex Joint je savršen proizvod za sve koji žele da podrže i održe zdravlje zglobova, kostiju i hrskavice. Jedinstvena formula kombinuje kolagen, glukozamin, hondroitin i MSM, sastojke koji igraju vitalnu ulogu u izgradnji hrskavice.

Dodatak vitamina C, antioksidansa olakšava telu da upije aktivne sastojke.

Kolagen je protein najvećim delom sadržan u hrskavici, gde je veoma važan za funkcionisanje i integritet vezivnog tkiva zglobova, a ima ga i u kostima, ligamentima, tetivama i koži. U organizmu, kolagen je zadužen za izgradnju hrskavice, ligamenata, tetiva i kostiju, za strukturu i elastičnost krvnih sudova, za stimulisanje i povećavanje rasta i snage mišića, za elastičnost i vlažnost kože, za stimulaciju rasta noktiju i kose, itd...

MSM je organsko sumporno jedinjenje sa širokim spektrom delovanja, a najznačajniji je u sposobnosti obnavljanja vezivnog tkiva i mogućnosti uklanjanja bolova prouzrokovanih upalom.

Glukozamin je uveliko poznat sastojak suplemenata za zaštitu zglobova. Jedan je od najbitnijih gradivnih blokova hrskavice, osigurava joj elastičnost i sposobnost ublažavanja udaraca te je čuva od oštećenja. S godinama se smanjuje sposobnost organizma da stvara glukozamin i preporuka je korišćenje suplemenata sa glukozaminom.

Hondroitin, još jedan dobro poznat sastojak proizvoda za zaštitu zglobova, poboljšava i održava strukturu i funkciju zglobova, sprečava razgradnju hrskavice, smanjuje bol i deluje antiupalno.

- vrednosti u tabeli iskazani su za ukus jabuke-

Aktivna komponenta:

100 g

½ merice (6 g)

%NRV

Hidrolizovani goveđi kolagen

(Peptan® B 2000 LD)

 

44,83 g

 

2690 mg

 

*

Metilsulfonilmetan (MSM)

16,67 g

1000 mg

*

GLUKOZAMIN-SULFAT

12,50 g

750 mg

*

Hondroitin-sulfat

10,00 g

600 mg

*

L-askorbinska kiselina (vitamin C)

8,33 g

500 mg

625%

NRV – nutritivna referentna vrednost; * - NRV nije ustanovljena.

Sastojci (ukus jabuke): peptidi hidrolizovanog goveđeg kolagena, metilsulfonilmetan, GLUKOZAMIN-SULFAT, hondroitin-sulfat, L-askorbinska kiselina (vitamin C), arome, regulatori kiselosti (limunska i jabična kiselina), boje (bakarni kompleks hlorofila i hlorofilina), zaslađivač (sukraloza).

Sastojci (ukus narandže): peptidi hidrolizovanog goveđeg kolagena, metilsulfonilmetan, GLUKOZAMIN-SULFAT, hondroitin-sulfat, L-askorbinska kiselina (vitamin C), arome, regulatori kiselosti (limunska i jabična kiselina), boja (karoteni), zaslađivač (sukraloza).

Doziranje i način upotrebe: Pomešati ½ merice (6 g) proizvoda sa 125-150 ml vode. Korisitit jednom dnevno.

Upozorenje: Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje i/ili koriste lekove, pre upotrebe ovog preparata treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. Dijabetičarima i osobama koje koriste lek varfarin ili imaju hemofiliju se preporučuje poseban oprez. U slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda, treba prekinuti upotrebu i konsultovati se sa lekarom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece.

Alergeni: Sadrži LJUSKARE. Proizvod može sadržati tragove MLEKA, SOJE, GLUTENA, JAJA, RIBE i SULFITA.

Način čuvanja: Proizvod čuvati na temperaturi nižoj od 25°C, zaštićen od vlage i direkton delovanja sunca.

Proizvođač: Biotech

Zemlja uvoza: Nemačka

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd