Blade sport® collagen powder (300g)

2.480,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Blade sport® collagen powder (300g)

- 9 g kolagena u dnevnoj dozi
- Hidrolizovani oblik kolagena za efikasnu apsorpciju u organizmu
- Dodatak hijaluronske kiseline, vitamina i antioksidanasa.
- Tri fenomenalna ukusa: jagoda, crna trešnja i kruška.

BLADE Collagen prah za pripremu napitka je nova, bogata formula koja podržava zdravlje i dobro funkcionisanje vaših kostiju, mišića, zglobova, krvnih sudova, desni, kože, kose, noktiju...

Pored kolagena, kao osnovnog aktivnog sastojka proizvod sadrži i hijaluronsku kiselinu, vitamine C i E kao i antioksidanse iz semenki grožđa i zelenog čaja. Sve ovo čini da je proizvod Blade Collagen prava “fontana mladosti” koja odlaže neminovne procese i promene u vašem organizmu koji dolaze sa godinama. Kolagen koji se nalazi u sastavu proizvoda je hidrolizovan, odnosno obrađen i razbijen na manje fragmente čime je omogućeno lako varenje i brza i efikasna apsorpcija. Utvrđeno je da se oko 90% oralno primenjenog hidrolizata kolagena resorbuje u toku 6 sati iz gastrointestinalnog trakta.

Kolagen je protein koji čini 50% svih proteina u organizmu i zastupljen je u većini tkiva i organa. Najviše ga ima u hrskavici, gde je veoma važan za funkcionisanje i integritet vezivnog tkiva zglobova, a ima ga i u kostima, ligamentima, tetivama i koži. Kolagen je bogat aminokiselinama glicinom, hidroksiprolinom i prolinom koje su izuzetno važne za stabilnost i regeneraciju hrskavica.

Kolagen ima mnogo važnih funkcija u organizmu. Samo neke od njih su:

- izgradnja hrskavice, ligamenata, tetiva, kostiju
- daje strukturu i elastičnost krvnim sudovima
- stimuliše i povećava rast i snagu mišića
- održava elastičnost i vlažnost kože čime smanjuje i odlaže pojavu bora
- stimuliše rast noktiju i kose.

Hijaluronska kiselina je još jedna vrlo zanimljiva i važana supstanca koja se nalazi u gotovo svakoj ćeliji humang organizma i ima izuzetan značaj u obavljanju osnovnih metaboličkih i fizioloških funkcija. Poluživot molekula hijaluronske kiseline u fiziološkim uslovima, za većinu tkiva iznosi manje od tri dana, a u koži oko 24 časa. U organizmu se konstantno vrši sinteza hijaluronske kiseline kako bi se popunili depoi, međutim sa starenjem dolazi do smanjenja njene količine odnosno do usporavanja njene sinteze i u tom slučaju suplementacija hijaluronskom kiselinom je vrlo poželjna. Ona ima veliki značaj za očuvanje elastičnosti, hidratacije i čvrstine kože. U kostima i hrskavicama koje čine zglob vrši raspodelu i amortizuje mahanički pritisak na koštanu strukturu koji nastaje pokretanjem zglobova, povećava otpornost na habanje, “podmazuje” zglob i povećava viskozitet zglobne tečnosti. Zajedno sa kolagenom i elastinom formira tzv. Ekstracelularni matriks koji obezbeđuje elastičnost tkiva, sprečava dehidrataciju, omogućava transport hranljivih materija i otpadnih produkata metabolizma.

Koristi se u mnogim oblastima medicine- oftalmologiji, reumatologiji, stomatologiji i drugim a posebno je zastupljena u estetskoj medicini i kozmetologiji.

Vitamin C potpomaže sintezu kolagena čime doprinosi dobroj funkciji krvnih sudova, hrskavice, kostiju, desni, kože i zuba.

Antioksidansi- vitamin E, semenke grožđa i ekstrakt zelenog čaja “bore” se protiv slobodnih radikala u organizmu i na taj način štite ćelije od oksidativnog streca. Aktivni sastojci semenki grožđa, proantocijanidini štite srce, jetru i kapilare. Sprečavaju agregaciju trombocita, održavaju zid kapilara i ubrzavaju zarastanje rana. Deluju i neuroprotektivno pa utiču na očuvanje kognitivnih funkcija i smanjuju negativne efekte lekova . Pozitivno dejstvo ekstrakta zelenog čaja u najvećem stepenu potiče od katehina koji deluju kao antioksidansi, takođe deluju i termogeno pa su vrlo korisni u kontroli telesne mase a deluju zaštitno i na kosti, kožu, zube, nerve...

Namena: dodatak ishrani na bazi kolagena.

Nutritivne informacije:

Nutritivne vrednosti

100 g

1 doza (10 g)

Energetska vrednost

1666 kJ/392 kcal

167 kJ/39 kcal

Masti

- od toga zasićene masti

0 g

0 g

0 g

0 g

Ugljeni hidrati

- od toga šećeri

4,3 g

1,4 g

0 g

0 g

Vlakna

1 g

0 g

Proteini

92 g

9,2 g

So

0,12 g

< 0,01 g

Sadržaj aktivnih sastojaka

100 g

10 g

%NRV/10 g

Hidrolizovani kolagen

91300 mg

9130 mg

*

Semenke grožđa u prahu

1500 mg

150 mg

*

Vitamin C

1000 mg

100 mg

125

Hijaluronska kiselina

800 mg

80 mg

*

Suvi ekstrakt lista zelenog čaja

(Camellia sinensis)(6-15:1)

od toga

- polifenola

- katehina

- EGCG

- kofeina

 

500 mg

 

250 mg

100 mg

35 mg

35 mg

 

50 mg

 

25 mg

10 mg

3,5 mg

3,5 mg

 

 

 

*

Vitamin E

18 mg ɑ-TE

1,8 mg ɑ-TE

15

NRV – nutritivna referentna vrednost; *NRV nije ustanovljena.

Podaci prikazani u tabelama odnose se na ukus jagode.

Sastojci (ukus jagode): hidrolizovani kolagen; semenke grožđa u prahu; liofilizovane jagode (1,5%); boje – cvekla crvena, kurkumin; arome – slatke pavlake (sadrži mleko) i jagoda; L-askorbinska kiselina; natrijum-hijaluronat; suvi ekstrakt lista zelenog čaja (Camellia sinensis)(6-15:1); zaslađivač – sukraloza; DL-alfa-tokoferil-acetat.

Sastojci (ukus kruške): hidrolizovani kolagen; regulator kiselosti – limunska kiselina; aroma kruške; semenke grožđa u prahu; L-askorbinska kiselina; natrijum-hijaluronat; suvi ekstrakt lista zelenog čaja (Camellia sinensis)(6-15:1); zaslađivač – sukraloza; DL-alfa-tokoferil-acetat.

Sastojci (ukus crna trešnja): hidrolizovani kolagen; regulator kiselosti – limunska kiselina; boja – cvekla crvena; aroma crne trešnje; semenke grožđa u prahu; L-askorbinska kiselina; natrijum-hijaluronat; suvi ekstrakt lista zelenog čaja (Camellia sinensis)(6-15:1); zaslađivač – sukraloza; DL-alfa-tokoferil-acetat.

Način upotrebe: pomešati 10 g praška (1 merica) sa 200 ml vode. Uzimati jednom dnevno.

NAPOMENA: Na originalnoj etiketi proizvoda greškom je navedeno da je odmerna merica 5 g praha. Proizvod primenjivati prema uputstvu sa dekaracije na srpskom jeziku.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka preparata. Pre upotrebe se treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Informacije o alergenima: sadrži mleko. Može sadržavati u tragovima i gluten, jaja, soju, lešnike i bademe.

Način čuvanja: Proizvod čuvati na suvom i hladnom mestu.

Proizvođač: Blade Sport®

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd