Nutriversum collagen caps (100 kapsula)

1.780,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Nutriversum collagen caps (100 kapsula)

- 2000 mg kolagena u dnevnoj dozi
- U formi kapsula, laka primena
- Efikasna i brza apsorpcija u organizmu

Kolagen je glavni strukturni protein u vanćelijskom prostoru i sastavni je deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara predstavlja najzastupljeniji protein a najviše ga ima u hrskavici, gde je veoma važan za funkcionisanje i integritet vezivnog tkiva zglobova, a ima ga i u kostima, ligamentima, tetivama i koži. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina od kojih su posebno zastuplene aminokiseline glicin, hidroksiprolin i prolin koje su izuzetno važne za stabilnost i regeneraciju hrskavica.

Nutriversum Collagen kapsule sadrže goveđi kolagen koji je hidrolizovan tj. enzimski obrađen i razbijen na manje fragmente čime je omogućeno lako varenje i brza i efikasna apsorpcija. Utvrđeno je da se oko 90% oralno primenjenog hidrolizata kolagena resorbuje u toku 6 sati iz gastrointestinalnog trakta.

Kolagen ima mnogo važnih funkcija u organizmu. Neke od njih su:

- izgradnja hrskavice, ligamenata, tetiva, kostiju
- daje strukturu i elastičnost krvnim sudovima
- stimuliše i povećava rast i snagu mišića
- održava elastičnost i vlažnost kože čime smanjuje i odlaže pojavu bora
- stimuliše rast i utiče na kvalitet noktiju i kose.

Aktivna komponenta:

2 kapsule/1 doza

4 kapsule/dnevna doza

%NRV

Hidrolizat goveđeg kolagena

1000 mg

2000 mg

*

*NRV – nutritivna referentna vrednost nije utvršena.

Sastojci: Hidrolizat goveđeg kolagena (80,7%), želatinska kapsula (želatin), boja (titan-dioksid), maltodekstrin, sredstva protiv zgrudvavanja (kalcijum-fosfati, silicijum-dioksid).

Doziranje i način upotrebe: 2 kapsule 2 puta dnevno između obroka. Danima kada se trenira drugu porciju uzeti 30-45 min. posle treninga.

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, deci, trudnicama i dojiljama.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu!

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, SOJE, JAJA I JEZGRASTOG VOĆA.

Način čuvanja: Čuvati dobro zatvoreno u originalnoj ambalaži na temperaturi 5-30°C. Proizvod čuvati zaštićen od toplote, vlage i direktne sunčeve svetlosti. Proizvod ne korititi duže od 6 meseci nakon otvaranja. Držati van domašaja dece.

Proizvođač: Nutriversum

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd