Vitalikum premium msm & glucosamine matrix (90 tableta)

990,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Vitalikum premium msm & glucosamine matrix (90 tableta)

- Podrška zdravlju zglobova
- Fleksibilnost i pokretljivost
- 500 mg glukozamin-sulfata i 500 mg MSM u dnevnoj dozi

Formula vrhunskog kvaliteta napravljena od pažljivo odabranih sastojaka. Sadrži dobro poznati glukozamin sulfat, prirodno jedinjenje koje se nalazi u hrskavicama i MSM (metilsulfonilmetan), odličan organski izvor sumpora, koji se javlja u životnoj sredini, biljkama i životinjama.

Glukozamin-sulfat je prirodni šećer dobijen ekstrakcijom iz ljuštura školjki. On je u suštini gradivni blok hrskavice i igra važnu ulogu u formiranju površina zglobova, tetiva, ligamenata, sinovijalne tečnosti, kože, kostiju, noktiju, srčanih zalizaka, krvnih sudova, kao i sluzi sekreta iz digestivnog, respiratornog i urinarnog trakta. Ima sposobnost upijanja vode i tako osigurava podmazivanje i apsorbciju udarca o hrskavicu koja pokriva krajeve kostiju zglobova. Brojne studije su upravo i dokazale da glukozamin može pomoći u povećanju pokretljivosti zglobova i smanjenju bolova i upala samih zglobova.

MSM (metil sulfonil metan) je oblik organskog sumpora, jednog od najvažnijih minerala u ljudskom telu a prisutan u svim ćelijama. MSM potiče iz okeana, gde mikroskopski plankton izlučuje sumpor koji zajedno sa morskom vodom isparava u atmosferu. Sumpor potom uz pomoć atmosferskih padavina dospeva na kopno gde se nakuplja u biljkama. Široko je dostupan u ishrani, ima ga u svežem voću, povrću, zrnevlju, ribi, mleku, kafi, čokoladi itd. U prerađenim namirnicama ga nema, jer se lako uništava u toku obrade hrane. MSM ima brojne uloge u organizmu. Važan je za održavanje zdrave kože, neophodan je za stvaranje kolagena, jednog od glavnih elemenata hrskavice koja oblaže zglobove. Utiče na ublažavanje bola kod osteoartritisa, reumatoidnog artritisa, hroničnih glavobolja i bolova u leđima i to tako što usporava prenos impulsa bola kroz nervna vlakna.

Premium MSM & Glucosamine Matrix® svakom tabletom vas snabdeva sa po 500 mg glukozamin-sulfata i MSM-a.

Da bi se primetili pozitivni efekti primene potrebno je proizvod primenjivati nekoliko nedelja u kontinuitetu.

Sadržaj aktivnih sastojaka

100 g

1 tableta

%NRV

GLUKOZAMIN-SULFAT

31,25 g

500 mg

*

Metilsulfonilmetan

31,25 g

500 mg

*

NRV – nutritivna referentna vrednost; * NRV nije ustanovljena

Sastojci: GLUKOZAMIN-SULFAT 2KCl (iz LJUSKARA); metilsulfonilmetan; sredstva za povećanje zapremine – mikrokristalna celuloza, dikalcijum-fosfat; omotač [sredstvo za povećanje zapremine – hidroksipropilmetilceluloza, boja – titan-dioksid, humektant – polidekstroza, sredstvo protiv zgrudvavanja – talk, trigliceridi srednje dužine lanca]; sredstvo za glaziranje – stearinska kiselina; sredstva protiv zgrudvavanja – magnezijum-stearat, silicijum-dioksid.

Način upotrebe: konzumirati 1 tabletu dnevno, pre obroka.

Napomene: dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece.

Upozorenja: proizvod nije namenjen deci, trudnicama i dojiljama. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje i/ili koriste lekove, pre upotrebe se moraju posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Dijabetičari mogu koristiti preparat samo uz redovan lekarski nadzor i titraciju doze hipoglikemika. Osobe koje uzimaju antikoagulanse, ne bi trebale da uzimaju preparat. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Informacije o alergenima: sadrži LJUSKARE. Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i GLUTEN, SOJA, MLEKO, RIBA, SUSAM, ŠKOLJKAŠI i ostali MEKUŠCI.

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, zaštićen od direktnog uticaja sunca, na sobnoj temperaturi.

Proizvođač: Vitalikum

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog