Haya Labs ashwagandha (90 kapsula)

2.450,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Haya Labs ashwagandha (90 kapsula)

- Antistres efekat
- Vitalnost i dugovečnost
- Kvalitetan san i relaksacija

Ašvanganda (Withania somnifera) je biljka koja pripada familiji Solanaceae i ima široku primenu u indijskoj tradicionalnoj medicini Ajurvedi. Ulazi u sastav različitih formulacija namenjenih bolestima skeletno-mišićnog sistema (reumatizam, artritis), ali i kao opšti tonik u cilju povećanja energije, poboljšanja zdravlja i produženja životnog veka, kao i u cilju prevencije bolesti kod sportista i starijih.

Klinička ispitivanja podržavaju upotrebu ašvagande kod anksioznosti, kognitivnih i neuroloških poremećaja, upala, a hemoprotektivna svojstva je čine potencijalno korisnom kod pacijenata podvrgnutim zračenju i hemoterapiji. Tradicionalna medicina smatra ovu biljku idealnom za osvežavanje tela i oporavak od raznih poremećaja, za promovisanje kvalitetnog sna i ralaksacije organizma i generalno za očuvanje zdravlja i podršku jakom imunitetu.

Ašvaganda je vrlo cenjena kao adaptogena biljka koja potpomaže i povećava sposobnost organizma da se adaptira na različite stresne situacije i s pravom je nazvaju prirodnim antistres agentom. Glavni sekundami metaboliti u korenu ove biljke su vitanolidi. Smatra se da su za farmakološku aktivnost odgovoma dva glavna jedinjenja iz grupe vitanolida – vitaferin A i vitanolid D.
Evropska agencija za bezbednost hrane između ostalog navodi i sledeće on-hold izjave za ovu biljku:

1. Pomaže organizmu da se izbori sa stresom

2. Pomaže u očuvanju fizičkih i mentalnih sposobnosti u slučaju slabosti, iscrpljenosti, umora i gubitka koncentracije

3. Poseduje adaptogene osobine

Haya Labs Ashwagandha sadrži suvi ekstrakt korena ašvangande standardizovan na 2,5% vitanolida.

Aktivna komponenta:

100 g

1 kaps.

%NRV*

Suvi ekstrakt korena ašvagande

(Withania somnifera)

standardizovan na 2,5% vitanolida

 

66 g

 

450 mg

 

*

*NRV – nutritivna referentna vrednost

Sastojci: Suvi ekstrakt korena ašvagande (Withania somnifera) standardizovan na 2,5% vitanolida, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat), kapsula (želatin).

Doziranje i način upotrebe: Odrasli 1 kapsula dnevno.

Upozorenje: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece!

Proizvođač: Haya Labs

Zemlja uvoza: Bugarska

Zemlja porekla: Bugarska

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd