Haya Labs valerian (60 kapsula)

1.490,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Haya Labs valerian (60 kapsula)

- 500 mg praha valerijane u dnevnoj dozi
- Ublažava nesanicu
- Sedativno i anksiolitičko dejstvo

Valerijana, odoljen, macina trava (Valeriana officinalis L.) je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Valerianaceae. Valerijana samoniklo raste na vlažnim mestima, livadama, po obodu šuma, a gaji se i kultivisano i to najviše u Belgiji i Holandiji. Naziv roda je izveden iz latinskog glagola valere, što znači „biti snažan, zdrav“, a narodno ime „macina trava“ je dobila zato što miris listova i korenja valerijane neobično snažno privlači mačke.

Valerijana je lekovita biljka, od koje se upotrebljava koren i rizom. Sadrži valerensku kiselinu, koja je odgovorna za njeno sedativno dejstvo. Aktivni sastojci valerijane deluju na GABA neurotransmitere  u centralnom nervnom sistemu, povećavanjem njihove koncentracije u pukotini između dve nervne ćelije, tako što povećava njihovu sekreciju i smanjuje ponovni ulazak supstance u ćeliju. Osim sedativnog valerijana ima i anksiolitičko delovanje.

Nemačka Komisija je odobrila primenu korena valerijane kod nervoze i nesanice. U monografiji Evropske agencije za lekove (EMA) navodi se primena korena valerijane kod blagih simptoma mentalnog stresa i kod problema sa spavanjem.

Aktivna komponenta:

1 kaps.

2 kaps.

100 g

%NRV*

Osušen koren odoljena

Valeriana officinalis

250 mg

500 mg

37,54 g

*

*NRV – nutritivna referentna vrednost

Sastojci: osušen koren odoljena Valeriana officinalis, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat (E470b)), kapsula (želatin).

Doziranje i način upotrebe: kod problema sa spavanjem: 2 kapsule pola sata pre spavanja. Kod blagih simptoma mentalnog stresa: po 1 kapsulu 2 puta dnevno.

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina, trudnicama, dojiljama. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi od 25ºC. Držati van domašaja dece! Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

Proizvođač: Haya Labs

Zemlja uvoza: Bugarska

Zemlja porekla: Bugarska

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd