Biotech ashwagandha (60 kapsula)

1.280,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Biotech ashwagandha (60 kapsula)

- prirodni antistres agent
- regeneracija organizma
- kvalitetniji san i relaksacija
- povećava vitalnost i dugovečnost
- regulacija hormonske aktivnosti

Ashvagandha (Vithania somnifera) je lekovita biljka iz jugoistočne Azije koja se široko koristi u tradicionalnoj medicini, Ajurvedi, više od 3000 godina unazad. Istorijski se ova biljka koristila kao afrodizijak, tonik jetre, antiinflamatorno sredstvo; a u novije vreme i za lečenje bronhitisa, astme, čira, iscrpljenosti, nesanice i senilne demencije. Naziva se i "indijski žen-šen" jer se u pomenutoj ajurvedskoj tradicionalnoj medicini koristi u iste svrhe kao žen-šen u kineskoj. Klinička ispitivanja i istraživanja na životinjama podržavaju upotrebu ašvagande kod anksioznosti, kognitivnih i neuroloških poremećaja, upala, a hemoprotektivna svojstva je čine potencijalno korisnom kod pacijenata podvrgnutim zračenju i hemoterapiji. Tradicionalna medicina smatra ovu biljku idealnom za osvežavanje tela i oporavak od raznih poremećaja, za promovisanje kvalitetnog sna i ralaksacije organizma i generalno za očuvanje zdravlja i podršku jakom imunitetu.

Ašvaganda je vrlo cenjena kao adaptogena biljka koja potpomaže i povećava sposobnost organizma da se adaptira na različite stresne situacije i s pravom je nazvaju prirodnim antistres agentom.

Koren je glavni deo biljke koji se koristi u terapijske svrhe a najvažniji biohemijski aktivni sastojci su vitaferin i vitanolid, jedinjenja iz grupe alkaloida.

Zahvaljujući svom obliku - kapsuli, BioTechUSA Ashvagandha je jednostavna za upotrebu bilo gde i bilo kada. Na taj način dnevna doza i optimalna količina biljke sadržana u jednoj kapsuli može biti vrlo lako zadovoljena.

BioTechUSA Ashvagandhu preporučujemo svima, kako sportistima i rekreativcima tako i osobama koje nisu fizički aktivne, muškarcima i ženama.

BioTechUSA Ashvagandha - prirodna podrška u borbi protiv užurbanosti i stresa moderne svakodnevnice.

Aktivni sastojci

U dnevnoj dozi (1 kapsula)

%PDU*

Suvi ekstrakt korena ašvagande

(Withania somnifera)

- od čega vitanolida

245 mg

 

3,675 mg

**

 

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: kalcijum-fosfat; suvi ekstrakt korena ašvagande (Withania somnifera) standardizovan na 1,5% vitanolida [ekstrakt ašvagande, maltodekstrin]; kapsula [želatin; sredstvo za glaziranje: šelak; boja: gvožđe oksidi i hidroksidi; regulatori kiselosti: amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid]; sredstva protiv zgrudvavanja: magnezujumove soli masnih kiselina, silicijum-dioksid.

Način primene: konzumirati 1 kapsulu dnevno, pre jela uz čašu vode.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, osobama sa medicinskim stanjima i/ili pod terapijom. Izbegavati primenu alkohola, sedativa i drugih anksiolitika tokom primene preparata. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Alergen info: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, ŠKOLJKŠI I OSTALI MEKUŠCI, SUMPOR-DIOKSID I JEZGRASTO VOĆE.

Način čuvanja: Čuvati proizvod u dobro zatvorenoj bočici na hladnom i suvom mestu. Ne uklanjati kesicu apsorbera vlage nakon otvaranja. Čuvati van domašaja dece.

Proizvođač: Biotech

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog