Haya Labs astaxanthin (30 kapsula)

1.490,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Haya Labs astaxanthin (30 kapsula)

- Snažna antioksidativna svojstva
- Podržava zdravlje očiju
- Stimuliše prirodnu odbranu tela
- Protivupalni efekat
- Smanjuje oštećenja od UV zraka
- Ubrzava oporavak mišića
- Podržava kardiovaskularni sistem

Astaksantin je jedan od brojnih karotenoida, liposolubilnih prirodnih pigmenata koji se nalaze u biljkama, fitoplanktonu, pojedinim gljivama i bakterijama. Oni voću i povrću daju crvenu, narandžastu ili žutu boju. Različite morske životinje, kao na primer losos i račići, kada se hrane biljkama koje sadrže neku od sedam stotina jedinjenja, koji se svrstavaju u karotenoide, i same poprimaju njihovu boju. Karotenoidi su zapravo fitonutrijenti sa veoma izraženom antioksidativnom funkcijom. Samo neki od njih su dobro poznati, kao što su beta-karoten, lutein i likopen. Astaksantin je manje poznat, ali ima višestruko snažnije antioksidativno dejstvo.

Astaksantin štiti očna tkiva i usporava napredovanje bolesti vezanih za starije životno doba kao što je makularna degeneracija. Studije su pokazale da se ovaj pigment mnogo lakše apsorbuje i distribuira u očne ćelije od ostalih karotenoida.

Astaksantin takođe podržava i zdravlje kože tako što uništava slobodne radikale koji nastaju u toku tzv. foto-oksidacije koju prouzrokuje UV zračenje, a koja oštećuje kožu.

Nedavno sprovedeno istraživanje dokazalo je da astaksantin utiče i na brzinu oporavka organizma i smanjenje bolova u mišićima nakon intenzivnog vežbanja. Takođe, smanjuje oštećenja mišića nastala delovanjem slobodnih radikala u toku intenzivnog vežbanja i na taj način omogućava mišićima da efikasnije iskorišćavaju kiseonik i da se brže oporavljaju.

Astaksantin kompanije Haya Labs sadrži čisti oblik astaksantina, koji potiče od Haematacoccus pluvialis - vrste mikroalgi koja živi u slatkim vodama.

Aktivna komponenta

1 kapsula

(dnevna doza)

PDU*

Astaksantin (iz suvog ekstrakta alge Haematacoccus pluvialis standirzovan na 5% astaksantina)

5 mg

**

*PDU – preporučeni dnevni unos ** -PDU nije utvrđen

Sastojci: Pirinčano brašno, astaksantin (iz suvog ekstrakta alge Haematacoccus pluvialis standirzovan na 5% astaksantina), sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat), kapsula (želatin).

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 kapsula dnevno.

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav nači života. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, ŽITARICA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece!

Proizvođač: Haya Labs

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd