Haya Labs N-acetyl cysteine (60 tableta)

1.490,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Haya Labs N-acetyl cysteine (60 tableta)

- Prekursor glutationa, najjačeg antioksidansa u telu
- Potpomaže pravilno funkcionisanje jetre
- 600 mg N-acetil cisteina u dnevnoj dozi

N-acetil cistein (NAC) je derivat cisteina, aminokiseline koja se prirodno nalazi u našem telu. Cistein aktivno učestvuje u sintezi proteina, enzima i aminokiselina. Takođe, neophodan je u sintezi glutationa, jednog od najvažnijih antioksidanata i detoksikatora u našem telu. Suplementacija NAC-om je jedan od najefikasnijih načina za podizanje nivoa glutationa, jedinjenja koje karakteriše velika sposobnost čišćenja organizma od toksina i slobodnih radikala. Iz tog razloga se obično koristi kod trovanja određenim lekovima, kao i kod brojnih autoimunih bolesti. NAC, inaktiviranjem slobodnih radikala i smanjenjem oksidativnog stresa, štiti ćelije od oštećenja i podržava otpornost tela.

N-acetil cistein povećava izdržljivost kod sportista, poboljšavajući njihove performanse i osetljivost na umor. Takođe ubrzava regenerativne procese posle vežbanja i smanjuje upalu koja je posledica preopterećenja. Olakšava iskašljavanje, ventilaciju pluća, razmenu gasova i podržava oksigenaciju. Kao jedinjenje koje snabdeva acetil-grupama, podržava proizvodnju testosterona. Stimuliše regeneraciju oštećenih ćelija jetre te na taj način potpmaže dobro funkcionisanje jetre.

Aktivna komponenta:

100 g

1 tabl.

%NRV*

N-acetil cistein

54,7 g

600 mg

**

*NRV – nutritivna referentna vrednost

** - nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena

Sastojci: N-acetil-L-cistein, stabilizatori (kalcijum-fosfat i celulozna guma), sredstvo protiv zgrudvavanja (stearinska kiselina, silicijum-dioksid i magnezijum-stearat), sredstvo za povećanje zapremine (mikrokristalna celuloza).

Doziranje i način upotrebe: Odrasli 1 tableta dnevno uz dosta vode.

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama sa kamenjem u bubrezima. Osobe koje koriste organske nitrite ili imaju istoriju ulkusne bolesti, pre primene ovog proizvoda moraju se konsultovati sa lekarom. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav nači života. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, ŽITARICA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece!

Proizvođač: Haya Labs

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd