Haya Labs resveratrol (60 tableta)

1.490,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Haya Labs resveratrol (60 tableta)

- Antioksidant
- Pruža potporu kardiovaskularnom sistemu
- Smanjuje loš holesterol
- Za bolje sportske performanse
- Mogućnost usporavanja i ublažavanja simptoma procesa starenja i kvalitetniji život u poznijem dobu
- Dijetetski dodatak bogat biljnim polifenolima

Rezveratrol je polifenol koji se prirodno nalazi u koži crnog grožđa, bobičastim plodovima, šljivama, kikirikiju, japanskom troskotu i drugim biljkama. To je prirodni antioksidant koji u organizmu deluje tako što utiče na smanjenje agregacije crvenih krvnih zrnaca i utiče na prohodnost i fleksibilnost krvnih sudova, a to je od velikog značaja za zdravo funkcionisanje kardiovaskularnog sistema.

Resveratrol pokazuje sposobnost sprečavanja gubitka vitamina rastvorljivih u mastima (uključujući A, D, E, K) i za sprečavanje oksidativnog stresa. S obzirom da resveratrol karakteriše visoka hidrofilnost (sposobnost vezanja i rastvaranja u vodi) i lipofilnost (sposobnost vezanja na masti i ulja), on može pružiti efikasniju zaštitu od ostalih poznatih antioksidanata, poput vitamina C i E. Pored svojih antioksidativnih svojstava, ima efekat i kao anti-mutagen.

Rezveratrol nastaje kao odgovor biljke na oštećenja ili gljivične infekcije, tako što ga sama biljka proizvodi za odbranu od infekcija ili patogenih mikroorganizama (gljivica). Sličnu aktivnost rezveratrol može da pokaže i kod ljudi.

Rezveratrol je, kao i drugi polifenoli zaslužan za fenomen koji se zove "francuski paradoks". U Francuskoj, uprkos karakteristično visokom procentu zasićenih masti koja se koristi u ishrani, broj infarkta i kardiovaskularnih oboljenja je relativno mali. Ovaj fenomen se objašnjava redovnom i obilnom upotrebom crnog vina koje sadrži rezveratrol.

Haya Labs Resveratrol sadrži jake biljne polifenole iz suvog ekstrakta korena japanskog dvornika (Polygonum cuspidatum) .

Aktivna komponenta

1-2 tabl.

100 g

NRV*

Suvi ekstrakt korena japanskog dvornika (Polygonum cuspidatum) standardizovan na 50% rezveratrola

 

 

40-80 mg

 

 

6 g

 

 

**

*NRV – nutritivna referentna vrednost. ** - NRV nije utvrđena.

Sastojci: sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat, magnzijum-silikat), sredstva za povećanje zapremine (mikrokristalna celuloza, natrijum-karboksimetilceluloza), suvi ekstrakt korena japanskog dvornika (Polygonum cuspidatum) standardizovan na 50% rezveratrola.

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 tableta 1-2 puta dnevno.

Upozorenje: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav nači života. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, ŽITARICA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece!

Proizvođač: Haya Labs

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd