Biotech spirulina (100 tableta)

1.190,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Biotech spirulina (100 tableta)

- 3600 mg spiruline u dnevnoj dozi
- Podmlađuje organizam
- Podiže imunitet
- Ubrzava metabolizam
- Poboljšava koncetraciju i pamćenje
- Poboljšava krvnu sliku i rad digestivnog trakta

Spirulina je jednoćelijska, slatkovodna, plavo-zelena alga koja sadrži preko 100 različitih hranljivih sastojaka, poput vitamina, minerala, mineralnih soli, proteina i drugih aktivnih jedinjenja. Radi se o algi u obliku spirale koji je jedan od najstarijih oblika fotosintetskih životnih formi koje stvaraju kiseonik i koje su omogućile evoluciju i stvaranje života. Spirulina je zapravo vrsta cijanobakterija pogodna za ishranu ljudi. Jedan je od najstarijih živih organizama na Zemlji. Asteci su je koristili kao dragocen izvor hrane a i u današnje, moderno vreme u mnogim kulturama, spirulina je i dalje deo redovne dijete.

Spirulina je bogata hranljivim sastojcima, od kojih neki nisu pristuni u prosečnim svakodevnim namirnicama. Spirulina sadrži značajne količine kalcijuma, niacina, kalijuma, magnezijuma, vitamina B i gvožđa. Takođe sadrži esencijalne aminokiseline (jedinjenja koja su gradivni blokovi proteina). U stvari, proteini čine oko 60 do 70 procenata suve težine Spiruline.

Spirulina je fantastičan izvor antioksidanata, koji štite ćelije od oksidativnih oštećenja. Njena glavna aktivna komponenta naziva se fikocijanin. Ova antioksidativna supstanca takođe daje spirulini jedinstvenu plavo-zelenu boju. Fikocijanin se može boriti protiv slobodnih radikala i inhibirati proizvodnju inflamatornih signalnih molekula, pružajući impresivne antioksidativne i antiinflamatorne efekte.

Studije pokazuju da spirulina može smanjiti trigliceride i „loš“ LDL holesterol, a istovremeno može povisiti „dobar“ HDL holesterol. Takođe, suplementi spiruline su vrlo efikasni protiv alergijskog rinitisa, smanjujući različite simptome.

Spirulina se preporučuje osobama koje su izložene stresu, psihofizičkom naporu i predstavlja energiju za aktivan život.

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u tabletama sa algom spirulina (Arthrospira platensis).

Aktivni sastojak

U 100 g proizvoda

U 1 tableti

U dnevnoj dozi (8 tableta)

%PDU*

Sprašena alga spirulina

(Arthrospira platensis)

7,45 g

450 mg

3600 mg

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Nutritivna vrednost proizvoda:

Nutritivne informacije

U dnevnoj dozi (8 g)

U 100 g proizvoda

Energetska vrednost

304,8 kJ/51,8 kcal

1280 kJ/217,6 kcal

Masti

- od toga zasićene masti

 

1,84 g

0,38 g

Ugljeni hidrati

- od toga šećeri

0,24 g

 

25,81 g

0,92 g

Vlakna

0,28 g

30,23 g

Proteini

0,30 g

31,27 g

So

   

Sastojci: Sprašena alga spirulina (Arthrospira platensis); sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; omotač [stabilizatori (polivinil alkohol polietilenglikol-graft kopolimer, polivinil alkohol), sredstva protiv zgrudvavanja (talk, mono- i digliceridi masnih kiselina)]; sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum-dioksid).

Način primene: Popiti 2 puta dnevno po 4 tablete uz čašu vode.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka preparata. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Informacije o alergenima: proizvedeno u pogonu u kom se prerađuju i MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, SUMPOR-DIOKSID, ŠKOLJKAŠI i OSTALI MEKUŠCI, i JEZGRASTO VOĆE.

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage. Čuvati van domašaja dece.

Proizvođač: Biotech

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog