Just Superior kurkuma u prahu (150g)

580,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Just Superior kurkuma u prahu (150g)

- Direktno iz Indije
- Uvek sveže mlevena
- Sorta sa povišenim nivoom kurkumina (5-6%)

Kurkuma je indijski začin intenzivne narandžaste boje, poznata kao indijski šafran i kao glavni sastojak karija (kome daje njegovu karakterističnu boju i ukus). Predstavlja osušen i samleven koren biljke Curcuma Longa. U Indiji (a i u Kini) se koristi kao medicinska biljka hiljadama godina (za inflamaciju, povrede kože i tumore). Kurkuma sadrži mnoge bioaktivne supstance, a najkarakterističnija je kurkumin. Kurkumin se bori protiv inflamacije u organizmu na molekularnom nivou. Zapravo, istraživanja pokazuju da kurkumin može biti moćan u smanjivanju inflamacija u organizmu jednako kao neki dobro poznati lekovi, samo bez neželjih efekata. Pored ovoga, kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidanasa na planeti, ima pozitivan uticaj na kardiovaskularni sistem, šećer i holesterol u krvi, može pomoći sa depresijom i sistematski jača imuni sistem. Međutim, da bi dala sve ove efekte, mora da bude vrhunskog kvaliteta, određene sorte i sadržaja kurkumina. Takođe, da bi se kurkumin bolje iskoristio u organizmu najbolje je da se kurkuma konzumira sa malo bibera u prahu, a dobro je i da se uzima uz obrok koji sadrži masti (može uz kokosovo ili maslinovo ulje).

Kurkuma je drevni ajurvedski i jedan od najmoćnijih začina na svetu, sa izrazitim antiupalnim i antioksidativnim svojstvima, a može biti vaš najefektniji prirodni način da podignete svoj imunitet, detoksikujete organizam i smanjite upalne procese. 100% čista i 100% organska SUPERIOR KURKUMA dolazi direktno sa nekoliko malih plantaža sa juga Indije, odakle ovaj začin izvorno potiče i gde se smatra da raste najkvalitetnija kurkuma. Superior kurkuma pripada “Alleppey” sorti sa povišenim nivoom kurkumina (od 5-6%), u poređenju sa uobičajenom sortom Madras koja sadrži 1-3%. Ovo čini veliku razliku u njenom dejstvu na organizam. Sadržaj kurkumina u Superior kurkumi je laboratorijski potvrđen. Superior organska kurkuma u prahu poseduje aromu identičnu svežem korenu kurkume zato što se pretvara u prah samo nekoliko dana nakon vađenja korena kurkume uz zemlje.

Redovna upotreba preporučene količine kurkume u prahu sa povišenim nivoom kurkumina:

- Reguliše inflamatorne procese
- Povoljno utiče na varenje

- Pomaže u očuvanju zdravlja zglobova i kostiju
 

Nutritivne vrednosti

100 g

5 g / jedna porcija

Energetska vrednost

1296 kJ/308 kcal

64,8 kJ/15,4 kcal

Masti

- od toga zasićene masne kiseline

1,7 g

0,04 g

0,09 g

0,002 g

Ugljeni hidrati

- od toga šećeri

53,2 g

4,3 g

2,66 g

0,22 g

Proteini

9,5 g

0,48 g

So

0,07 g

0,004 g

 
Sastojci: 100% organska kurkuma (Curcuma longa) u prahu, sa 5-6% kurkumina, iz Indije.

Uputstvo za upotrebu: Dodajte u smutije, mleko, napravite čaj ili ajurvedsko “Zlatno mleko” (umutite toplo biljno mleko, kurkumu i zaslađivač po želji) ili dodajte u slane recepte. Da bi ste povećali bioraspoloživost kurkumina možete uzimati kurkumu u kombinaciji sa malo crnog bibera u prahu, kao i sa nekim izvorom masti (npr. kokosovo ili maslinovo ulje).

Preporučena porcija kurkume u prahu iznosi 3 do 5 g dnevno (1 do 1,5 kafena kašičica).

Uslovi čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu, na sobnoj temperaturi.

Proizvođač: Just Superior

Zemlja porekla: Srbija

Pakuje i distribuiraJust Superior d.o.o., Beograd