Scitec Nutrition euro vita - mins (120 tableta)

1.330,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Scitec Nutrition euro vita - mins (120 tableta)

- Vitaminsko-mineralni kompleks
- Obogaćen koenzimom Q10
- Jača imunitet

Scitec EURO VITA-MINS formula sadrži 23 najvažnija vitamina i minerala. Među njima svaki pojedinačno ima veoma važnu ulogu u vitalnim procesima organizma.

Pomenimo neke od njih:

Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog i nervnog sistema kao i smanjenju umora i iscrpljenosti. Vitamini B grupe (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12 i folna kiselina) doprinose normalnoj psihološkoj funkciji i normalnom funkcionisanju nervnog sistema, smanjenju umora i iscrpljenosti, pozitivno deluju na imunitet, na kvalitet kože i sluzokože, stanje crvenih krvnih zrnaca itd.

Vitamin A pored uloge u funkcionisanju imunog sistema ima i pozitivan uticaj na održavanje dobrog vida, metabolizam gvožđa kao i na zdravlje kože i sluzokože. Vitamin D takođe ima veliki uticaj na imunitet, doprinosi dobroj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, podržava dobro zdravlje kože, kostiju i zuba kao i dobru funkciju mišića.

Od važnih minerala, cink doprinosi normalnoj plodnosti, reprodukciji i održavanju normalnog nivoa testosterona, a takođe i normalnom metabolizmu makronutrijenata. Selen doprinosi održavanju normalne kose i noktiju, zajedno sa zaštitom ćelija od oksidativnog stresa. Kalcijum doprinosi normalnoj funkciji kostiju, zuba, mišića, važan je za prenos nervnih impulisa i zgrušavanje krvi kao i za funkcionisanje enzima za varenje. Bakar potpomaže funkcionisanje imunog sistema, normalnu pigmentaciju kose i kože, ima pozitivan efekat na stanje vezivnog tkiva kao i na transport gvožđa u organizmu. Gvožđe je važno za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina a samim tim i za transport kiseonika u telu, doprinosi dobrom imunitetu, dobroj kognitivnoj funkciji i smanjenju umora i iscrpljenosti. Magnezijum je važan za dobro funkcionisanje imunog i nervnog sistema, mišića, kostiju i zuba, doprinosi ravnoteži elektrolita u organizmu kao i sintezi proteina. Mangan štiti ćelije od oksidativnog stresa a važan je i za stvaranje vezivnog tkiva. Fosfor doprinosi dobroj funkciji ćelijskih membrana i održavanju dobrih kostiju i zuba. Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.

Koenzim Q10 je supstanca slična vitaminu koja ima antioksidativno dejstvo a učestvuje i u stvaranju ćelijske energije.

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u tabletama sa vitaminima, mineralima i koenzimom Q10.

30%

Riboflavin (vitamin B2)

1,2 mg

85%

Tiamin (vitamin B1)

0,825 mg

75%

Bakar

0,45 mg

45%

Mangan

0,375 mg

18%

Vitamin A

200 μg RE****

25%

Biotin (vitamin B7)

112,5 μg

225%

Folna kiselina

50 μg

25%

Selen

20,75 μg

37%

Hrom

6 μg

15%

Vitamin D

2,5 μg

50%

Vitamin B12

0,75 μg

 

Sadržaj aktivnih sastojaka

U dnevnoj dozi

(1 tableta)

%PDU*

Fosfor

187 mg

26%

Kalcijum

153 mg

19%

Magnezijum

75 mg

20%

Vitamin C

62,5 mg

78%

Niacin (vitamin B3)

9 mg

56%

Vitamin E

3,75 mg TE***

31%

Gvožđe

3,5 mg

25%

Koenzim Q10

2,5 mg

**

Pantotenska kiselina (vitamin B5)

2,3 mg

38%

Cink

1,87 mg

18%

Vitamin B6

1,35 mg

96%

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

***TE = α-tokoferol ekvivalent; ****RE = all trans retinol ekvivalent

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; dikalcijum-fosfat; kalijum-dihidrogenfosfat; magnezijum-oksid; L-askorbinska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja: talk; D-biotin; DL-α-tokoferilacetat; gvožđe(II)-fumarat; nikotinamid; sredstvo protiv zgrudvavanja: silicijum-dioksid, magnezijum-stearat; natrijum-selenit; cink-sulfat monohidrat; kalcijum-D-pantotenat; koenzim Q10; retinil-acetat; bakar(II)-sulfat pentahidrat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; mangan-sulfat monohidrat; tiamin-mononitrat; holekalciferol; pteroilmonoglutaminska kiselina; kalijum-jodid; cijanokobalamin; hrom(III)-pikolinat.

Način upotrebe: Uzimati 1 tabletu dnevno, uz obrok.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u objektu u kome se obrađuju i mleko, soja, jaja, gluten, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba, ljuskari i ostali mekušci.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama. Ukoliko koristite neke od lekova ili dodataka ishrani obavezno se konsultujte sa lekarom pre upotrebe proizvoda. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu. Toplota i direktna sunčeva svetlost mogu oštetiti ambalažu. Čuvati van domašaja dece.

Proizvođač: Scitec Nutrition

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog