Haya Labs kalcijum - magnezijum citrate (90 tableta)

1.880,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Haya Labs kalcijum - magnezijum citrate (90 tableta)

- Optimalan odnos Ca i Mg
- Organski izvori minerala za bolje iskorišćenje u organizmu
- Podrška zdravlju kostiju, funkciji mišića, enzimskim procesima...

Haya Labs Cal-Mag Citrate je moćna formula koja uključuje kalcijum i magnezijum, u optimalnom odnosu koji deluju sinergijski i čine značajnu podršku zdravlju. U proizvodu se nalaze u obliku organskih jedinjenja koja predstavljaju dobro usvojive oblike minerala.

Magnezijum-citrat jedan od najčešćih oblika Mg na komercijalnom tržištu. Vezan je za limunsku kiselinu (u razmeri 1:1) koja je blagi laksativ pa ova kombinacija pomaže kod zatvora, zbog čega predstavlja najbolji izvor kod osoba koje imaju crevne probleme. Ova vrsta se nalazi u mnogim dodacima ishrani i služi kao solidan izvor, dok se u medicini koristi kao slani laksativ kojim se čiste creva pre operacije ili kolonoskopije.

Kalcijum je najzastupljeniji mineral u organizmu i odgovoran je za mnoge procese koji održavaju zdravlje organizma. Primarna mu je uloga izgradnja i održavanje skeleta i zuba. Važan je i za kardiovaskularno zdravlje, zdravlje nervnog sistema, mišića i kože. Neophodan je za apsorpciju gvožđa i vitamina B-12, učestvuje u metabolizmu nutrijenata kroz ćelijsku membranu i stvaranju novih ćelija krvi kao i u čišćenju krvi. Daje elastičnost vezivnom tkivu, poboljšava cirkulaciju, obnavlja tkiva i oštećenu kožu. Najbogatiji izvori kalcijuma su: tamno zeleno lisnato povrće, školjke ostrige, mleko i mlečni proizvodi, voćni sokovi, bademi...

Nedostatak kalcijuma i magnezujuma često prati menopauzu i karakteristična je pojava kod starijih ljudi, naročito žena. Rezultat procesa demineralizacije kostiju može da bude pojava osteoporoze. Jedan od načina da se spreči i zaustavi ovaj proces je suplementacija kalcijumom i magnezijumom. Nedostatak kalcijuma može izazvati deformacije u kostima, preosetljivost na stres, sklonost ka upalama, grčeve u mišićima. U slučaju nedovoljnog unošenja, kalcijum se rastvara iz kostiju tj. dolazi do pojave demineralizacije kostiju. Kalcijum jača kosti, učestvuje u slanju poruke nervima za vršenje mišićnih kontrakcija, reguliše i mnoge druge veoma bitne funkcije u organizmu.

Blagodeti suplementa sa kombinacijom kalcijuma i magnezijuma su:

- obezbeđuje zdravlje kože i čvrstinu kostiju, zuba i noktiju
- održavanje zdrave funkcije krvnih sudova
- održava zdravu enzimsku aktivnost
- predstavlja jaku antioksidativnu zaštitu
- jača imunitet
- smanjuje pojavu grčava u mišićima
- ublažava simptome PMS-a
- koristan je dodatak kod terapije rahitisa
- ima ulogu u mišićnoj kontrakciji, održava ujednačen ritam srca

Kalcijum citrat je lakoapsorbujući i lakorastvorljiv helirani oblik kalcijuma i u kombinaciji sa magnezijumom ga preporučuju mnogi nutricionisti jer ga osetljive osobe lakše i brže vare i podnose i u manjoj meri izaziva konstipacije, koje neke vrste suplemenata kalcijuma kod preosetljivih organizama mogu da izazovu.

Aktivna komponenta:

1-3 tabl.

100 g

NRV*

Kalcijum (u obliku kalcijum-karbonata i kalcijum-citrata)

220-660 mg

11,1 g

27,5-82,5%

Magnezijum (u obliku magnezijum-citrata)

88-264 mg

4,4 g

23,5-70,4%

*NRV – nutritivna referentna vrednost.

Sastojci: magnezijum-citrat, kalcijum-karbonat, sredstva za povećanje zapremine (mikrokristalna celuloza, natrijum-karboksimetilceluloza), sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat, magnezijum-silikat), kalcijum-citrat.

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 tableta 3 puta dnevno.

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, ŽITARICA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

Način čuvanja: čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25ºC. Držati van domašaja dece!

Proizvođač: Haya Labs

Zemlja uvoza: Bugarska

Zemlja porekla: Bugarska

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd