Vitalikum magnesium forte® (90 tableta)

1.190,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Vitalikum magnesium forte® (90 tableta)

- 250 mg magnezijuma u dnevnoj dozi
- Obogaćen vitaminima B6 i D3
- Sa produženim dejstvom
- Smanjuje umor i iscrpljenost
- Doprinosi normalizaciji energetskog metabolizma u ćeliji

Magnezijum je esencijalni mineral koji je uključen u više od 300 metaboličkih reakcija. Neophodan je za svaki važan biološki proces, kao što su stvaranje energije u ćeliji, sintezi nukleinskih kiselina i proteina, održavanje električne stabilnosti ćelija i integriteta membrane, mišićne kontrakcije, provodljivosti nerava, regulaciju tonusa krvnih sudova, funkcionisanje enzima itd. U organizmu se oko 50-60% ukupne količine magnezijuma nalazi u kostima, a ostatak u mišićima i mekim tkivima. Posle kalijuma je drugi najzastupljeniji element unutar ćelije. U hrani ga ima u bananama, orasima, kikirikiju, cerealijama, mekinjama, tamno zelenom lisnatom povrću, mahunarkama, ribi, medu.

Magnezijum je veoma važan za sportiste, s obzirom na njegovu ulogu u lancu ATP-a tj. u produkciji energije u ćeliji. On učestvuje u energetskom metabolizmu tako što služi kao kofaktor nekim enzimima u konverziji ugljenih hidrata, proteina i masti u energiju. Deficit magnezijuma izaziva mišićnu slabost i oštećenje kontraktilne sposobnosti mišića. Preporučena dnevna doza magnezijuma može značajno da poboljša mišićnu snagu, spreči nastanak grčeva i zamora za vreme treninga i ubrza oporavak nakon njih.

U proizvodu Magnesium Forte® izvor magnezijuma su tri jedinjenja: magnezijum-oksid koji je najrasprostranjeniji oblik u suplementima, magnezijum-karbonat i magnezijum-citrat, jedinjenja dobre bioraspoloživosti (magnezijum se iz ovih jedinjenja usvaja u velikom procentu).

Vitamin B6 olakšava apsorpciju magnezijuma iz digestivnog trakta i pomaže njegov prolazak u ćelije. Učestvuje u mnogim metaboličkim procesima, doprinosi dobrom funkcionisanju nervnog i imunog sistema, energetskog metabolizma, metabolizmu proteina i regulaciji hormonske aktivnosti, smanjenju umora i iscrpljenosti.

Vitamin D3 doprinosi funkcionisanju imunog sistema, dobrom funkcionisanju mišića, kostiju, zuba, učestvuje u procesu deobe ćelija.

Aktivni sastojci

U dnevnoj dozi (1 tableta)

%PDU*

Magnezijum

250 mg

67%

Vitamin B6

2 mg

143%

Vitamin D

10 µg

200 %

*PDU = preporučeni dnevni unos

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine – mikrokristalna celuloza; magnezijum-citrat; magnezijum-oksid; magnezijum-karbonat; omotač (sredstvo za povećanje zapremine: hidroksipropilmetilceluloza, boja: titan-dioksid, polidekstroza, talk, trigliceridi srednje dužine lanca); piridoksin-hidrohlorid; holekalciferol.

Način upotrebe: Konzumirati 1 tabletu dnevno.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Ne preporučuje se osobama osetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda, deci, trudnicama i dojiljama.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i GLUTEN, SOJA, MLEKO, SEME SUSAMA, RIBA, ŠKOLJKAŠI i ostali MEKUŠCI.

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, udaljen od direktnog uticaja sunca, na sobnoj temperaturi. Čuvati van domašaja dece.

Proizvođač: Vitalikum

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog